Vegansk höstgryta med persiljemajjo

En enkel gryta som passar perfekt när du vill laga något gott utan att krångla till det. Tomaterna ger en mustig bas, och resten av ingredienserna gör sitt jobb utan att ta över. Det är en sån rätt som funkar lika bra mitt i veckan som när du bara vill ha något värmande och smakrikt. Du behöver inte stå länge vid spisen, men får ändå en gryta som känns genomtänkt och lagad med kärlek.

Tips! Mät upp vattnet till grytan i tomatkonserven så ”sköljs den ur” och du får ut det mesta av tomaterna.

30 min

23 ingredienser


Köpklart recept för totalt

132,86 kr

Vegansk höstgryta med persiljemajjo
  • 250 g

    kvarngryn

VEGANSK HÖSTGRYTA

  • 2 st

    sötpotatis

  • 1 st

    broccoli

  • 1 st

    gul lök

  • 2 msk

    neutral olja

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    torkad salvia

  • 1 msk

    tomatpuré

  • 0.5 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 1 fp

    kikärtor

  • 1 fp

    körsbärstomat

  • 1 fp

    krossade tomater

  • 4 dl

    vatten

  • 1 tärning

    grönsaksbuljong

PERSILJEMAJJO

  • 20 g

    persilja

  • 0.5 dl

    kikärtspad

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 2 dl

    neutral olja

  • 65 g

    ruccola

Ingredienser

  • 250 g

    kvarngryn

VEGANSK HÖSTGRYTA

  • 2 st

    sötpotatis

  • 1 st

    broccoli

  • 1 st

    gul lök

  • 2 msk

    neutral olja

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    torkad salvia

  • 1 msk

    tomatpuré

  • 0.5 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 1 fp

    kikärtor

  • 1 fp

    körsbärstomat

  • 1 fp

    krossade tomater

  • 4 dl

    vatten

  • 1 tärning

    grönsaksbuljong

PERSILJEMAJJO

  • 20 g

    persilja

  • 0.5 dl

    kikärtspad

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 2 dl

    neutral olja

  • 65 g

    ruccola

Gör så här

1. Ta fram en traktörpanna med lock, kastrull, mixerbunke och stavmixer.

2. Skala och skär sötpotatisar i 1 cm bitar. Skär broccoli i bitar och buketter. Skär gul lök i tunna klyftor.

3. Hetta upp pannan med neutral olja. Fräs grönsakerna, pressade vitlöksklyftor, salvia, tomatpuré, salt och svartpeppar på medelhög värme i 2 min.

4. Häll av kikärtor, men spara spadet. Halvera körsbärstomater. Tillsätt kikärtorna, tomaterna, krossade tomater, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och låt sjuda under lock i 10 min.

5. Koka kvarngryn i kastrullen enligt anvisningen på förpackningen.

6. Hacka persilja. Häll kikärtsspadet i bunken och tillsätt persiljan, dijonsenap, vitlöksklyfta, salt och svartpeppar. Börja mixa och häll försiktigt ner neutral olja och mixa till en majjo.

7. Servera grytan toppad med ruccola, grynen och majjon.

Majonnäsen binder ihop smakerna och ger grytan en krämig, rund avslutning. Tillsammans med tomaterna blir grytan både fylligt och fräsch – en god och smakrik kombo.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

132,86 kr

Köpklart recept för

132,86 kr