Långkok på vegokött, hur blir det? Jättegott! Njut av en helt vegansk gryta med riktigt djupa smaker från Gustav @javligtgott Johansson, i samarbete med Hemköp.
120 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
327,73 kr
3 fp
vegokött (3 förp à 300 g)
1 fp
tärnad rökt tofu
3.5 msk
vetemjöl
2 tsk
torkad timjan
5 st
lagerblad
0.5 tsk
kryddpeppar
4 msk
tomatpuré
5 dl
rödvin
2 tsk
råsocker
1 msk
kinesisk soja
7 dl
vatten
2.5 msk
grönsaksfond
2 st
skivade morötter
15 st
steklökar
250 g
skogschampinjoner, halverade
2 st
skivade vitlöksklyftor
1 dl
hackad bladpersilja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
3 msk
rapsolja (att steka i)
Allergiinformation
gluten och soja
3 fp
vegokött (3 förp à 300 g)
1 fp
tärnad rökt tofu
3.5 msk
vetemjöl
2 tsk
torkad timjan
5 st
lagerblad
0.5 tsk
kryddpeppar
4 msk
tomatpuré
5 dl
rödvin
2 tsk
råsocker
1 msk
kinesisk soja
7 dl
vatten
2.5 msk
grönsaksfond
2 st
skivade morötter
15 st
steklökar
250 g
skogschampinjoner, halverade
2 st
skivade vitlöksklyftor
1 dl
hackad bladpersilja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
3 msk
rapsolja (att steka i)
Allergiinformation
gluten och soja
1. Hetta upp rapsolja i en stor gryta och stek tofun tills den blir knaprig.
2. Rör ner mjöl, timjan, lagerblad, kryddpeppar och tomatpuré och blanda väl. Låt fräsa under omrörning så att tomatpurén och mjölet bryns lätt.
3. Tillsätt vegokött, salt, peppar, vin, socker, sojasås, vatten och grönsaksfond och låt koka under lock i 1 ½ timme på låg värme. Rör runt då och då och späd ev med lite vatten.
4. Tillsätt morötterna och låt koka i ytterligare 10 min.
5. Bryn champinjoner, steklökar och vitlök i en panna med lite salt och peppar. Rör ner dem i grytan och låt koka ytterligare 15 min.
6. Smaka av med salt och peppar och rör sist ner bladpersilja. Servera med potatismos och ett gott bröd.
Köpklart recept för totalt
327,73 kr
Köpklart recept för
327,73 kr