Vegansk yakiniku med Cashewmeetly

Den japanska rätten yakiniku består av grillat kött av nöt, kyckling, fläsk eller fisk, och med de traditionella tillbehören kålsallad och ris. Här ett smakrikt alternativ med vegokött! Receptet är framtaget av Gustav ”Jävligt gott” Johansson för den växtbaserade produkten Cashewmeetly, gjord på cashewäpple!

45 min

20 ingredienser


Köpklart recept för totalt

300,23 kr

Vegansk yakiniku med Cashewmeetly

YAKINIKU

  • 400 g

    Cashewmeetly (100 g torkad, 300 g kokt)

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1.5 dl

    japansk soja

  • 1 tsk

    kinesisk sojasås

  • 1 msk

    risvinsvinäger

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 1 msk

    mirin

  • 1.5 tsk

    majsstärkelse

  • 2 dl

    vatten

  • 2 st

    salladslökar

  • 1 msk

    rapsolja

KÅLSALLAD

  • 150 g

    vitkål

  • 0.5 dl

    vegansk majonnäs

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 2 tsk

    kikkomansoja

  • 2 tsk

    risvinsvinäger

  • 1 tsk

    skalade sesamfrön

TILL SERVERING

  • 3 dl

    okokt jasminris

  • 1 dl

    sesamfrön

Allergiinformation

soja

Ingredienser

YAKINIKU

  • 400 g

    Cashewmeetly (100 g torkad, 300 g kokt)

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1.5 dl

    japansk soja

  • 1 tsk

    kinesisk sojasås

  • 1 msk

    risvinsvinäger

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 1 msk

    mirin

  • 1.5 tsk

    majsstärkelse

  • 2 dl

    vatten

  • 2 st

    salladslökar

  • 1 msk

    rapsolja

KÅLSALLAD

  • 150 g

    vitkål

  • 0.5 dl

    vegansk majonnäs

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 2 tsk

    kikkomansoja

  • 2 tsk

    risvinsvinäger

  • 1 tsk

    skalade sesamfrön

TILL SERVERING

  • 3 dl

    okokt jasminris

  • 1 dl

    sesamfrön

Allergiinformation

soja

Gör så här

1. Börja med att förkoka ditt cashewkött. Koka upp saltat vatten och cashewmeetlyn koka i ca 45 minuter för att bli mör. Häll av kokvattnet.

2. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Strimla cashewköttet i tunna strimlor. Blanda det strimlade cashewnötsköttet med ingefära, vitlök, japansk och kinesisk sojasås, risvinsvinäger och mirin och låt dra i 10-60 minuter, beroende på hur mycket tid du har. Dessa två steg kan förberedas dagen innan om du vill!

3. Skölj och strimla salladslöken. Hetta upp en stekpanna och fräs den vita delen av salladslöken i lite rapsolja. Häll därefter ner cashewkött och marinad i stekpannan och koka i 15 minuter på låg/medelvärme.

4. Späd med vatten till önskad mängd sås och blanda därefter 1,5 tsk majsstärkelse med lite vatten och red tills du får en krämig sås.

5. Toppa med sesamfrön och servera med ris och kålsallad.

Kålsallad

Strimla vitkålen runt. Blanda med majonnäs, risvinsvinäger, sojasås, sesamolja och lite sesamfrön. Massera in dressingen i vitkålen med händerna så mjuknar den fort och släpper lite vätska så du får en krämigare dressing.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

300,23 kr

Köpklart recept för

300,23 kr