Hemköp

Frasiga fiskfria fiskpinnar

Remouladsås och frasig panko gör dessa veganska fiskpinnar på tofu till en perfekt middag för familjen. Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.

40 min

Frasiga fiskfria fiskpinnar

Ingredienser

FISKPINNAR

  • 1 pk
    fast naturell tofu
  • 4.5 dl
    vetemjöl (uppdelat i 1 ½ + 2 dl)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 dl
    havredryck
  • 0.5 st
    citron (bara saften)
  • 0.5 dl
    färsk hackad dill
  • 1 burk
    tångcaviar
  • 1 msk
    japansk sojasås
  • 2 dl
    panko ströbröd
  • 5 msk
    rapsolja att steka i

REMOULADSÅS

  • 2 dl
    växtbaserad majonnäs
  • 0.25 dl
    hackad färsk dill
  • 1.5 msk
    hackad kapris
  • 0.5 st
    citron (ca. 1 ½ tsk juice från)
  • 3 msk
    bostongurka
  • 0.5 tsk
    curry
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    vitpeppar
  • 1 krm
    socker

TILLBEHÖR

  • 1 pk
    gröna ärtor
  • 1 påse
    ugnsrostade potatisklyftor

Gör så här

1. Blanda samman alla ingredienser till remouladsåsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt innan servering

2. Skär tofun i två tjocka skivor och lägg skivorna i press, med hushållspapper runt, mellan två skärbrädor i ca 30 min för att få dem fastare. Skiva sen varje bit i 4-8 skivor som liknar fiskpinnar.

3. Blanda en smet av 1 ½ dl vetemjöl, havremjölk, citronsaft, hackad dill, tångcaviar, sojasås, salt och peppar i en djup tallrik.

4. Blanda 2 dl vetemjöl med salt och peppar.

5. Ställ upp två skålar till, en med panko och en med vetemjöl, på bordet, salta och peppra i bägge.

6. Doppa tofun först i mjölet, sen i smeten, sen i ströbrödet och låt sedan vila på en tallrik någon minut.

7. Värm upp en stekpanna med rikligt med rapsolja, stek tofupinnarna tills de är gyllenbruna på bägge sidor.Servera med kokta gröna ärtor och potatisklyftor eller annan favoritpotatis.

4 portioner

274,95 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon