Recept från Barilla. En underbart krämig vegetarisk carbonara där halloumi och soltorkade tomater ger sälta och umami till rätten. Snåla inte på parmesanosten, det är den som ger krämigheten tillsammans med pastavattnet och äggen.
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
184,65 kr
400 g
Spaghetti
4 st
äggulor
1 st
helt ägg
100 g
riven parmesan
200 g
halloumi, tärnad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
smör
6 st
soltorkade tomater i olja, strimlad
2 nypa
svartpeppar
1 nypa
salt
400 g
Spaghetti
4 st
äggulor
1 st
helt ägg
100 g
riven parmesan
200 g
halloumi, tärnad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
smör
6 st
soltorkade tomater i olja, strimlad
2 nypa
svartpeppar
1 nypa
salt
1. Koka pastan i saltat vatten 1 minut kortare än anvisningar, dvs 10 minuter. Spara 2-3 dl av pastavattnet.
2. Rör samman äggulor, ägg och riven parmesan med 1 dl pastavatten. Ställ åt sidan.
3. I en stor stekpannan eller traktörpanna, stek halloumi och vitlök i smör tills halloumin fått lite gyllene yta. Lägg i soltorkade tomater och låt steka med i 1 minut. Lägg i pasta + 1 dl pastavatten och låt gå i stekpannan i 1 minut under omrörning.
4. Dra av stekpannan från värmen och häll i ägg-och parmesanblandnigen. Rör tills det blivit en krämig sås som täcker pastan. Tillsätt ev lite mer pastavatten om det blir torrt. På med generöst med nymalen svartpeppar och smaka av med ev salt. Servera genast!
Köpklart recept för totalt
184,65 kr
Köpklart recept för
184,65 kr