Hemköp

Vegetarisk carbonara med halloumi och soltorkade tomater

Recept från Barilla. En underbart krämig carbonara där halloumi och soltorkade tomater ger sälta och umami till rätten. Snåla inte på parmesanosten, det är den som ger krämigheten tillsammans med pastavattnet och äggen.

30 min

Vegetarisk carbonara med halloumi och soltorkade tomater

Ingredienser

  • 400 g
    Barilla Spaghetti Al Bronzo
  • 4 st
    äggulor
  • 1 st
    helt ägg
  • 100 g
    riven parmesan
  • 200 g
    halloumi, tärnad
  • 1 st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk
    smör
  • 6 st
    soltorkade tomater i olja, strimlad
  • 2 nypa
    svartpeppar
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Koka pastan i saltat vatten 1 minut kortare än anvisningar, dvs 10 minuter. Spara 2-3 dl av pastavattnet.

2. Rör samman äggulor, ägg och riven parmesan med 1 dl pastavatten. Ställ åt sidan.

3. I en stor stekpannan eller traktörpanna, stek halloumi och vitlök i smör tills halloumin fått lite gyllene yta. Lägg i soltorkade tomater och låt steka med i 1 minut. Lägg i pasta + 1 dl pastavatten och låt gå i stekpannan i 1 minut under omrörning.

4. Dra av stekpannan från värmen och häll i ägg-och parmesanblandnigen. Rör tills det blivit en krämig sås som täcker pastan. Tillsätt ev lite mer pastavatten om det blir torrt. På med generöst med nymalen svartpeppar och smaka av med ev salt. Servera genast!

4 portioner

158,70 kr
Hemköp chat icon