Vegetarisk carbonara med halloumi och soltorkade tomater

Recept från Barilla. En underbart krämig vegetarisk carbonara där halloumi och soltorkade tomater ger sälta och umami till rätten. Snåla inte på parmesanosten, det är den som ger krämigheten tillsammans med pastavattnet och äggen. 

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

184,65 kr

Vegetarisk carbonara med halloumi och soltorkade tomater
  • 400 g

    Spaghetti

  • 4 st

    äggulor

  • 1 st

    helt ägg

  • 100 g

    riven parmesan

  • 200 g

    halloumi, tärnad

  • 1 st

    vitlöksklyfta, finhackad

  • 2 msk

    smör

  • 6 st

    soltorkade tomater i olja, strimlad

  • 2 nypa

    svartpeppar

  • 1 nypa

    salt

Ingredienser

  • 400 g

    Spaghetti

  • 4 st

    äggulor

  • 1 st

    helt ägg

  • 100 g

    riven parmesan

  • 200 g

    halloumi, tärnad

  • 1 st

    vitlöksklyfta, finhackad

  • 2 msk

    smör

  • 6 st

    soltorkade tomater i olja, strimlad

  • 2 nypa

    svartpeppar

  • 1 nypa

    salt

Gör så här

1. Koka pastan i saltat vatten 1 minut kortare än anvisningar, dvs 10 minuter. Spara 2-3 dl av pastavattnet.

2. Rör samman äggulor, ägg och riven parmesan med 1 dl pastavatten. Ställ åt sidan.

3. I en stor stekpannan eller traktörpanna, stek halloumi och vitlök i smör tills halloumin fått lite gyllene yta. Lägg i soltorkade tomater och låt steka med i 1 minut. Lägg i pasta + 1 dl pastavatten och låt gå i stekpannan i 1 minut under omrörning.

4. Dra av stekpannan från värmen och häll i ägg-och parmesanblandnigen. Rör tills det blivit en krämig sås som täcker pastan. Tillsätt ev lite mer pastavatten om det blir torrt. På med generöst med nymalen svartpeppar och smaka av med ev salt. Servera genast!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

184,65 kr

Köpklart recept för

184,65 kr