Vegetarisk, väldoftande lasagne med svamp och mozzarella

Laga en magisk vegetarisk lasagne med shiitake och portabellosvamp. I det här receptet använder vi lasagneplattor på bönpasta för en nötigare och mer fiberrik smak.

50 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

262,82 kr

Vegetarisk, väldoftande lasagne med svamp och mozzarella
  • 250 g

    portabellosvamp

  • 100 g

    shiitake

  • 1 st

    blomkålshuvud

  • 4 msk

    olivolja

  • 4 msk

    smör

  • 1 st

    gul lök

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    torkad rosmarin

  • 200 g

    tomatpuré

  • 1 dl

    mjölk

  • 2 dl

    vatten

  • 1.5 dl

    finriven parmesan

  • 0.5 dl

    finhackad persilja

  • 1 pk

    bönlasagneplattor

  • 2 fp

    mozzarella

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 250 g

    portabellosvamp

  • 100 g

    shiitake

  • 1 st

    blomkålshuvud

  • 4 msk

    olivolja

  • 4 msk

    smör

  • 1 st

    gul lök

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    torkad rosmarin

  • 200 g

    tomatpuré

  • 1 dl

    mjölk

  • 2 dl

    vatten

  • 1.5 dl

    finriven parmesan

  • 0.5 dl

    finhackad persilja

  • 1 pk

    bönlasagneplattor

  • 2 fp

    mozzarella

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Skala och finhacka lök och vitlök.

3. Lägg svampen i en matberedare och kör på pulsfunktionen några gånger tills den är finhackad. Ställ åt sidan i en skål.

4. Skär blomkålen i några grova bitar. Lägg en tredjedel i matberedaren och kör på pulsfunktionen, till bitar stora som riskorn. Det gör inget om några är lite större eller mindre. Upprepa med resten av blomkålen.

5. Hetta upp 2 msk olivolja i en tjockbottnad kastrull eller stor stekpanna, lägg i den gula löken och stek tills den är mjuk och fått färg. Tillsätt resten av oljan samt 2 msk smör, lägg i svampen och stek i ca 4-5 minuter. Lägg i vitlök samt rosmarin och stek under omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, rör om ofta och fräs i ytterligare någon minut. Avsluta med blomkålen, rör om då och då och stek i ca 6-8 minuter.

6. Tillsätt mjölk, resten av smöret samt parmesan och sjud i 5-6 minuter.

7. Rör ner persilja och smaka av med salt och peppar.

8. Varva sås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Skiva mozzarellan och täck lasagnen med osten.

9. Baka lasagnen mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills plattorna är genomkokta.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

262,82 kr

Köpklart recept för

262,82 kr