Hemköp

Vegetarisk tacosallad

Recept från Garant. Tacos är en favorit hos många av oss, men har du testat att göra en taco bowl? Variera din tacos och laga denna sallad med kryddig vegofärs, het jalapeñomajo och syrlig mangodressing. Den kommer att bli succé på fredagskvällen, eller alla andra kvällar i veckan!

30 min

Vegetarisk tacosallad

Ingredienser

  • 400 g
    vegetarisk färs (även formbar färs funkar utmärkt)
  • 1 pk
    taco kryddmix
  • 1 dl
    vatten
  • 1 msk
    neutral olja till stekning
  • 125 g
    frysta edamamebönor
  • 1.5 pk
    isbergssallad
  • 1 st
    ekologisk gurka, hackad
  • 1 fp
    ekologiska cocktailtomater, skurna
  • 1 kruka
    koriander

VINÄGERLÖK

  • 1 st
    rödlök, tunt skivad
  • 1 dl
    rödvinsvinäger

HET JALAPEÑOMAJO

  • 1 burk
    klassisk aioli
  • 1 st
    lime, juice
  • 0.5 burk
    nacho jalapeño, avrunna och fint hackade

SYRLIG MANGODRESSING

  • 1 fp
    fryst mango, tinad
  • 3.5 st
    lime, juice
  • 2.5 msk
    honung

Gör så här

1. Skiva rödlök tunt och lägg löken i en skål tillsammans rödvinsvinägern.

2. Finhacka jalapeños och blanda med aioli och limejuice i en skål och ställ åt sidan. Justera hettan med mängden jalapeño.

3. Mixa ihop mango, limejuice och honung med stavmixer tills du har en slät sås. Smaka av med honung beroende på hur söt du vill ha den.

4. Skölj de frysta sojabönorna tills att de är rumstempererade.

5. Tillsammans med hackad gurka, skurna tomater och salladen har du nu alla tillbehör preppade .

6. Värm rapsolja i en stor stekpanna. Stek på vegofärs tillsammans med vatten och tacokrydda.

7. Servera salladen i en skål. Lägg på vegofärs och toppa med jalapeñosås, mangodressing, vinägerlök och färsk koriander.

8. Nu är det bara att grabba tag i en gaffel och njuta!

4 portioner

Hemköp chat icon