Matbloggaren Gustav Johanssons tolkning av den indiska klassikern. ”Min tikka masala får mustig smak och härlig textur av kokosmjölk och vegokött.”
90 min
27 ingredienser
Köpklart recept för totalt
276,66 kr
2 st
gula lökar
3 st
vitlöksklyftor
3 cm
färsk ingefära
1 msk
garam masala
1 msk
gul curry
1 msk
torkad koriander
2 tsk
mald kardemumma
1 tsk
mald kanel
1 msk
mald spiskummin
1 msk
torkade korianderblad
2 tsk
gurkmeja
1 tsk
chiliflakes (beroende på hur mycket hetta du vill ha, kan även uteslutas)
1 dl
vatten
2 fp
kokosmjölk eller 4 dl växtbaserad grädde
390 g
krossade tomater
1 msk
japansk soja
1.5 msk
grönsaksfond
280 g
naturellt vegokött, exempelvis oumph eller Pulled vegme
1 msk
rapsolja eller margarin, till stekning
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 st
lime, saften
0.5 kruka
färsk koriander
TILL SERVERING
4 port
kokt ris
1 fp
chapatibröd el. liknande (ej tillgängligt online)
1 påse
raita
1 fp
turkisk havreghurt
2 st
gula lökar
3 st
vitlöksklyftor
3 cm
färsk ingefära
1 msk
garam masala
1 msk
gul curry
1 msk
torkad koriander
2 tsk
mald kardemumma
1 tsk
mald kanel
1 msk
mald spiskummin
1 msk
torkade korianderblad
2 tsk
gurkmeja
1 tsk
chiliflakes (beroende på hur mycket hetta du vill ha, kan även uteslutas)
1 dl
vatten
2 fp
kokosmjölk eller 4 dl växtbaserad grädde
390 g
krossade tomater
1 msk
japansk soja
1.5 msk
grönsaksfond
280 g
naturellt vegokött, exempelvis oumph eller Pulled vegme
1 msk
rapsolja eller margarin, till stekning
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 st
lime, saften
0.5 kruka
färsk koriander
TILL SERVERING
4 port
kokt ris
1 fp
chapatibröd el. liknande (ej tillgängligt online)
1 påse
raita
1 fp
turkisk havreghurt
1. Skiva löken, finriv vitlök och ingefära. Fräs löken i en stor gryta, tills den fått färg och börjar karamelliseras.
2. Sänk värmen, tillsätt vitlök, ingefära, torra kryddor och rör om. Späd med lite vatten till en kryddpasta och stek några min. Se upp så det inte bränns och blir bittert!
3. Tillsätt kokosmjölk, tomatkross, sojasås, grönsaksfond och vegokött. Koka 1 timme eller mer, på låg värme. Späd ev med vatten och rör då och då.
4. Smaka av med kryddor och sojasås. Låt koka minst 10 min till.
5. Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor i rapsolja, toppa med flingsalt och finhackad koriander.
6. Smaka av grytan med salt, peppar och limesaft och klipp i koriander. Servera med ris, chapati, sallad och raita!
Köpklart recept för totalt
276,66 kr
Köpklart recept för
276,66 kr