Hemköp

Vegetarisk lasagne med svamp

40 min

Vegetarisk lasagne med svamp

Ingredienser

  • 400 g
    vegetarisk färs
  • 1 st
    hackad gul lök
  • 2 st
    hackade vitlöksklyftor
  • 200 g
    blandad svamp
  • 1 kruka
    bladpersilja
  • 2 tsk
    timjan
  • 2 tsk
    oregano
  • 2 msk
    matolja
  • 1 fp
    passerade tomater
  • 1 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 fp
    färdig ostsås Kelda 400 ml
  • 1 fp
    lasagne färsk Garant 200 g
  • 100 g
    riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Fräs lök, vitlök, svamp och kryddor i matolja, tillsätt färsen och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt passerade tomater och buljongtärning, späd ev med lite vatten. Låt koka samman ca 15 minuter.

3. Varva tomatsås, ostsås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över riven ost. Gratinera ca 30 minuter.

4. Servera med en tomatsallad.

4 portioner