Hemköp

Vegobullar med spagetti och tomatsås

En snabb, enkel och god variant på spaghetti och köttbullar. Vegobullar smakar jättegott (tycker även barnen) och du gör samtidigt en insats för miljön. Genom att använda dig av färsk pasta, sparar du ännu mer tid i köket.

20 min

Vegobullar med spagetti och tomatsås

Ingredienser

  • 2 st
    hackade gula lökar
  • 2 st
    hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk
    matolja
  • 1 tsk
    rökt paprikapulver
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 3 kvistar
    färsk timjan
  • 1 fp
    körsbärstomater ca 400 g
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 fp
    Vegobullar (ca. 25 st)
  • 1 msk
    matolja
  • 1 fp
    färsk pasta Garant
  • 1 kruka
    basilika
  • 50 g
    parmesanost

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök. Fräs på låg värme i lite olja tillsammans med paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt tomater, timjankvistar och lite vatten och låt puttra i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Stek vegobullarna i lite matolja och blanda sedan ner i tomatsåsen, låt steka med någon minut. Vänd ner grovhackad basilika, riven parmesanost och servera med nykokt pasta.

4 portioner

159,98 kr
Hemköp chat icon