Vegobullar med spagetti och tomatsås

En snabb, enkel och god variant på spaghetti och köttbullar. Vegobullar smakar jättegott (tycker även barnen) och du gör samtidigt en insats för miljön. Genom att använda dig av färsk pasta, sparar du ännu mer tid i köket.

20 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

281,83 kr

Vegobullar med spagetti och tomatsås
  • 2 st

    hackade gula lökar

  • 2 st

    hackade vitlöksklyftor

  • 2 msk

    matolja

  • 1 tsk

    rökt paprikapulver

  • 1 msk

    tomatpuré

  • 3 kvistar

    färsk timjan

  • 1 fp

    körsbärstomater ca 400 g

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 fp

    Vegobullar (ca. 25 st)

  • 1 msk

    matolja

  • 1 fp

    färsk pasta Garant

  • 1 kruka

    basilika

  • 50 g

    parmesanost

Ingredienser

  • 2 st

    hackade gula lökar

  • 2 st

    hackade vitlöksklyftor

  • 2 msk

    matolja

  • 1 tsk

    rökt paprikapulver

  • 1 msk

    tomatpuré

  • 3 kvistar

    färsk timjan

  • 1 fp

    körsbärstomater ca 400 g

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 fp

    Vegobullar (ca. 25 st)

  • 1 msk

    matolja

  • 1 fp

    färsk pasta Garant

  • 1 kruka

    basilika

  • 50 g

    parmesanost

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök. Fräs på låg värme i lite olja tillsammans med paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt tomater, timjankvistar och lite vatten och låt puttra i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Stek vegobullarna i lite matolja och blanda sedan ner i tomatsåsen, låt steka med någon minut. Vänd ner grovhackad basilika, riven parmesanost och servera med nykokt pasta.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

281,83 kr

Köpklart recept för

281,83 kr