Hemköp

Vietnamesisk omelett med räksallad

Jordnötter, lime och koriander sätter fart på den här asiatiska omeletten med tillhörande räksallad. En vacker rätt med ett enkelt recept som snabbt blir en ny omelettfavorit.

30 min

Vietnamesisk omelett med räksallad

Ingredienser

OMELETT

  • 8 st
    ägg
  • 2 msk
    fisksås
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    matolja att steka i

RÄKSALLAD

  • 200 g
    skalade räkor
  • 100 g
    böngroddar
  • 2 st
    vårlök (eller salladslök)
  • 1 tsk
    finhackad röd chili
  • 2 msk
    oystersås
  • 1 nypa
    salt

TOPPING

  • 1 dl
    hackade torrostade jordnötter
  • 1 knippe
    koriander
  • 1 st
    lime i klytor

Gör så här

1. Vispa samman äggen med fisksås, sesamolja och salt.

2. Stek omeletten med lite olja i stekpanna på medelvärme.

3. Blanda allt till salladen och smaka av med lite salt.

4. Lägg upp omeletten på en tallrik och toppa med räksallad.

5. Servera med hackade jordnötter, koriander och en klyfta lime.

4 portioner

235,48 kr
Hemköp chat icon