Vietnamesiska vårrullar med marinerad kyckling och mynta

En rätt som funkar lika bra som förrätt till en middag som som huvudrätt mitt i veckan. Den är enkel att laga, rolig att äta och går att variera efter smak. Färsen kokas i sin egen vätska tills den är helt torr och smakrik – det ger en fyllig grund till såsen och gör att allt håller ihop fint i vårullarna. Du kan rulla dem i förväg eller låta gästerna göra sina egna vid bordet. Det blir både avslappnat och lite festligt. Vill du ha mer eller mindre hetta? Justera mängden chili i såsen efter vad som passar.

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

175,60 kr

Vietnamesiska vårrullar med marinerad kyckling och mynta
  • 250 g

    kålmix rödkål/grönkål

  • 20 g

    mynta

  • 1 st

    romansallad

  • 1 st

    gul lök

  • 1 fp

    rispapper

MARINERAD KYCKLING

  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 msk

    neutral olja

  • 3 msk

    färsk ingefära

  • 2 msk

    kinesisk soja

  • 0.5 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 st

    chili

NOUC CHAM

  • 1 dl

    vatten

  • 1 st

    lime

  • 2 msk

    socker

  • 4 msk

    fisksås

  • 0.5 st

    vitlöksklyfta (hackad)

  • 0.5 st

    chili (hackad)

Ingredienser

  • 250 g

    kålmix rödkål/grönkål

  • 20 g

    mynta

  • 1 st

    romansallad

  • 1 st

    gul lök

  • 1 fp

    rispapper

MARINERAD KYCKLING

  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 msk

    neutral olja

  • 3 msk

    färsk ingefära

  • 2 msk

    kinesisk soja

  • 0.5 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 st

    chili

NOUC CHAM

  • 1 dl

    vatten

  • 1 st

    lime

  • 2 msk

    socker

  • 4 msk

    fisksås

  • 0.5 st

    vitlöksklyfta (hackad)

  • 0.5 st

    chili (hackad)

Gör så här

1. Ta fram en traktörpanna, 5 skålar och en stor skål med ljummet vatten.

2. Hacka ingefära, chili och vitlök. Hetta upp traktörpannan på medel låg värme och tillaga färsen tillsammans med neutral olja, soja, ingefära, vitlök och chili under omrörning emellanåt så att det smular i mindre bitar medans det blir tillagat. Koka bort all vätska i ca 10 min och ställ åt sidan.

3. Blanda dressingen i en skål så att sockret löser sig.

4. Halvera lök, romansallad och strimla lök, sallad och mynta. Lägg sedan varje råvara och kålmixen i vars en skål.

5. Doppa rispapperet i det ljumna vattnen så att det blir mjukt ca 30 sekunder och lägg ut på din tallrik, fördela färska grönsaker, kycklingfärs i mitten av rispapperet och rulla ihop.

6. Doppa i dressingen och njut!

Varje tugga bjuder på kontraster – varm färs, krispiga grönsaker, syrlig sås och mjukt rispapper. En rätt som känns fräsch, rolig att äta och full av smak.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

175,60 kr

Köpklart recept för

175,60 kr