Pyssligt, roligt, fräscht och spännande. Och givetvis supergott. Vietnamesiska vårrullar med krämig jordnötsås och kryddig sojasåsdip kan vara den ultimata och mest smakfyllda bjudrätten. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.
40 min
DIPPSÅS
JORDNÖTSSÅS
1. Skär gurka och morot i smala stavar. Ta bort kraftigare stjälkar och dela salladsbladen i lagom stora bitar.
2. Koka glasnudlarna i 3 minuter, häll i durkslag och skölj i kallt vatten. (Stek och tillaga sedan kycklingfilén om du inte köpt färdiggrillat.)
3. Lägg upp alla ingredienser på en skärbräda och i fina skålar.
4. Skölj ett rispapper i taget under rinnande varmvatten och placera det på en fuktig handduk. Lägg en bit romansallad ovanpå.
5. Fyll på med favoriter från skärbrädan och lägg i mitten av rullen. Rulla ihop halvvägs, vik in kanterna och rulla ihop till en fast rulle.
6. Lägg upp på fat med lite mellan- rum så att de inte klibbar ihop.
7. DIPPSÅS: Blanda samman alla ingredienser och servera till rispapperrullarna.
8. JORDNÖTSSÅS: Mixa allt med stavmixer. Häll upp i en skål och servera till rispapperrullarna.
4 portioner