Hemköp

Vietnamesiska vårrullar med dipp- & jordnötssås

Pyssligt, roligt, fräscht och spännande. Och givetvis supergott. Vietnamesiska vårrullar med krämig jordnötsås och kryddig sojasåsdip kan vara den ultimata och mest smakfyllda bjudrätten. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.

40 min

Vietnamesiska vårrullar med dipp- & jordnötssås

Ingredienser

  • 100 g
    glasnudlar
  • 0.5 st
    gurka i stavar
  • 1 st
    morot i stavar
  • 1 st
    romansallad (några blad från)
  • 1 tärnad
    avokado
  • 1 tärnad
    mango
  • 1 st
    strimlad salladslök
  • 0.5 kruka
    thaibasilika (eller ersätt med vanlig basilika)
  • 100 g
    skalade räkor
  • 300 g
    kycklinglår (helst färdiggrillat) skuret i små bitar
  • 1 pk
    rispapper (spring roll wrappers)

DIPPSÅS

  • 2 msk
    risvinäger
  • 1 msk
    fisksås
  • 1 msk
    sesamolja
  • 1 msk
    japansk soja
  • 1 st
    pressad lime
  • 1 tsk
    finhackad röd chili
  • 1 tsk
    färskriven ingefära
  • 1 tsk
    honung

JORDNÖTSSÅS

  • 175 g
    jordnötssmör crunchy
  • 0.5 dl
    japansk soja
  • 1 dl
    varmt vatten
  • 2 msk
    färskriven ingefära
  • 2 st
    pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 0.5 dl
    vit sirap
  • 1 msk
    färskpressad lime

Gör så här

1. Skär gurka och morot i smala stavar. Ta bort kraftigare stjälkar och dela salladsbladen i lagom stora bitar.

2. Koka glasnudlarna i 3 minuter, häll i durkslag och skölj i kallt vatten. (Stek och tillaga sedan kycklingfilén om du inte köpt färdiggrillat.)

3. Lägg upp alla ingredienser på en skärbräda och i fina skålar.

4. Skölj ett rispapper i taget under rinnande varmvatten och placera det på en fuktig handduk. Lägg en bit romansallad ovanpå.

5. Fyll på med favoriter från skärbrädan och lägg i mitten av rullen. Rulla ihop halvvägs, vik in kanterna och rulla ihop till en fast rulle.

6. Lägg upp på fat med lite mellan- rum så att de inte klibbar ihop.

7. DIPPSÅS: Blanda samman alla ingredienser och servera till rispapperrullarna.

8. JORDNÖTSSÅS: Mixa allt med stavmixer. Häll upp i en skål och servera till rispapperrullarna.

4 portioner

370,25 kr
Hemköp chat icon