Pyssligt, roligt, fräscht och spännande. Och givetvis supergott. Vietnamesiska vårrullar med krämig jordnötsås och kryddig sojasåsdip kan vara den ultimata och mest smakfyllda bjudrätten. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.
40 min
27 ingredienser
Köpklart recept för totalt
321,11 kr
100 g
glasnudlar
0.5 st
gurka i stavar
1 st
morot i stavar
1 st
romansallad (några blad från)
1 tärnad
avokado
1 tärnad
mango
1 st
strimlad salladslök
0.5 kruka
thaibasilika (eller ersätt med vanlig basilika)
100 g
skalade räkor
300 g
kycklinglår (helst färdiggrillat) skuret i små bitar
1 pk
rispapper (spring roll wrappers)
DIPPSÅS
2 msk
risvinäger
1 msk
fisksås
1 msk
sesamolja
1 msk
japansk soja
1 st
pressad lime
1 tsk
finhackad röd chili
1 tsk
färskriven ingefära
1 tsk
honung
JORDNÖTSSÅS
175 g
jordnötssmör crunchy
0.5 dl
japansk soja
1 dl
varmt vatten
2 msk
färskriven ingefära
2 st
pressade vitlöksklyftor
2 tsk
sesamolja
0.5 dl
vit sirap
1 msk
färskpressad lime
Allergiinformation
fisk eller skaldjur, soja och jordnötter
100 g
glasnudlar
0.5 st
gurka i stavar
1 st
morot i stavar
1 st
romansallad (några blad från)
1 tärnad
avokado
1 tärnad
mango
1 st
strimlad salladslök
0.5 kruka
thaibasilika (eller ersätt med vanlig basilika)
100 g
skalade räkor
300 g
kycklinglår (helst färdiggrillat) skuret i små bitar
1 pk
rispapper (spring roll wrappers)
DIPPSÅS
2 msk
risvinäger
1 msk
fisksås
1 msk
sesamolja
1 msk
japansk soja
1 st
pressad lime
1 tsk
finhackad röd chili
1 tsk
färskriven ingefära
1 tsk
honung
JORDNÖTSSÅS
175 g
jordnötssmör crunchy
0.5 dl
japansk soja
1 dl
varmt vatten
2 msk
färskriven ingefära
2 st
pressade vitlöksklyftor
2 tsk
sesamolja
0.5 dl
vit sirap
1 msk
färskpressad lime
Allergiinformation
fisk eller skaldjur, soja och jordnötter
1. Skär gurka och morot i smala stavar. Ta bort kraftigare stjälkar och dela salladsbladen i lagom stora bitar.
2. Koka glasnudlarna i 3 minuter, häll i durkslag och skölj i kallt vatten. (Stek och tillaga sedan kycklingfilén om du inte köpt färdiggrillat.)
3. Lägg upp alla ingredienser på en skärbräda och i fina skålar.
4. Skölj ett rispapper i taget under rinnande varmvatten och placera det på en fuktig handduk. Lägg en bit romansallad ovanpå.
5. Fyll på med favoriter från skärbrädan och lägg i mitten av rullen. Rulla ihop halvvägs, vik in kanterna och rulla ihop till en fast rulle.
6. Lägg upp på fat med lite mellan- rum så att de inte klibbar ihop.
7. DIPPSÅS: Blanda samman alla ingredienser och servera till rispapperrullarna.
8. JORDNÖTSSÅS: Mixa allt med stavmixer. Häll upp i en skål och servera till rispapperrullarna.
Köpklart recept för totalt
321,11 kr
Köpklart recept för
321,11 kr