Vietnamesiska vårrullar med dipp- & jordnötssås

Pyssligt, roligt, fräscht och spännande. Och givetvis supergott. Vietnamesiska vårrullar med krämig jordnötsås och kryddig sojasåsdip kan vara den ultimata och mest smakfyllda bjudrätten. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.

40 min

27 ingredienser


Köpklart recept för totalt

321,11 kr

Vietnamesiska vårrullar med dipp- & jordnötssås
  • 100 g

    glasnudlar

  • 0.5 st

    gurka i stavar

  • 1 st

    morot i stavar

  • 1 st

    romansallad (några blad från)

  • 1 tärnad

    avokado

  • 1 tärnad

    mango

  • 1 st

    strimlad salladslök

  • 0.5 kruka

    thaibasilika (eller ersätt med vanlig basilika)

  • 100 g

    skalade räkor

  • 300 g

    kycklinglår (helst färdiggrillat) skuret i små bitar

  • 1 pk

    rispapper (spring roll wrappers)

DIPPSÅS

  • 2 msk

    risvinäger

  • 1 msk

    fisksås

  • 1 msk

    sesamolja

  • 1 msk

    japansk soja

  • 1 st

    pressad lime

  • 1 tsk

    finhackad röd chili

  • 1 tsk

    färskriven ingefära

  • 1 tsk

    honung

JORDNÖTSSÅS

  • 175 g

    jordnötssmör crunchy

  • 0.5 dl

    japansk soja

  • 1 dl

    varmt vatten

  • 2 msk

    färskriven ingefära

  • 2 st

    pressade vitlöksklyftor

  • 2 tsk

    sesamolja

  • 0.5 dl

    vit sirap

  • 1 msk

    färskpressad lime

Allergiinformation

fisk eller skaldjur, soja och jordnötter

Ingredienser

  • 100 g

    glasnudlar

  • 0.5 st

    gurka i stavar

  • 1 st

    morot i stavar

  • 1 st

    romansallad (några blad från)

  • 1 tärnad

    avokado

  • 1 tärnad

    mango

  • 1 st

    strimlad salladslök

  • 0.5 kruka

    thaibasilika (eller ersätt med vanlig basilika)

  • 100 g

    skalade räkor

  • 300 g

    kycklinglår (helst färdiggrillat) skuret i små bitar

  • 1 pk

    rispapper (spring roll wrappers)

DIPPSÅS

  • 2 msk

    risvinäger

  • 1 msk

    fisksås

  • 1 msk

    sesamolja

  • 1 msk

    japansk soja

  • 1 st

    pressad lime

  • 1 tsk

    finhackad röd chili

  • 1 tsk

    färskriven ingefära

  • 1 tsk

    honung

JORDNÖTSSÅS

  • 175 g

    jordnötssmör crunchy

  • 0.5 dl

    japansk soja

  • 1 dl

    varmt vatten

  • 2 msk

    färskriven ingefära

  • 2 st

    pressade vitlöksklyftor

  • 2 tsk

    sesamolja

  • 0.5 dl

    vit sirap

  • 1 msk

    färskpressad lime

Allergiinformation

fisk eller skaldjur, soja och jordnötter

Gör så här

1. Skär gurka och morot i smala stavar. Ta bort kraftigare stjälkar och dela salladsbladen i lagom stora bitar.

2. Koka glasnudlarna i 3 minuter, häll i durkslag och skölj i kallt vatten. (Stek och tillaga sedan kycklingfilén om du inte köpt färdiggrillat.)

3. Lägg upp alla ingredienser på en skärbräda och i fina skålar.

4. Skölj ett rispapper i taget under rinnande varmvatten och placera det på en fuktig handduk. Lägg en bit romansallad ovanpå.

5. Fyll på med favoriter från skärbrädan och lägg i mitten av rullen. Rulla ihop halvvägs, vik in kanterna och rulla ihop till en fast rulle.

6. Lägg upp på fat med lite mellan- rum så att de inte klibbar ihop.

7. DIPPSÅS: Blanda samman alla ingredienser och servera till rispapperrullarna.

8. JORDNÖTSSÅS: Mixa allt med stavmixer. Häll upp i en skål och servera till rispapperrullarna.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

321,11 kr

Köpklart recept för

321,11 kr