Hemköp

Vietnamesiska vårrullar med krispiga grönsaker, räkor & ingefärsdressing

Krispiga, fräscha och fulla med smak är dessa vietnamesiska vårrullar som med fördel serveras vid bordet med all fyllning i olika skålar. Ställ en stekpanna med varmt vatten på bordet och låt alla mjuka upp rispapper och göra sina egna rullar. Roligt och gott!

20 min

Vietnamesiska vårrullar med krispiga grönsaker, räkor & ingefärsdressing

Ingredienser

  • 400 g
    rödkål
  • 1 st
    stor morot
  • 1 st
    rödlök
  • 2 st
    krispiga äpplen, gärna av sorten Frida eller Aroma
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 kruka
    mynta
  • 12 st
    rispapper
  • 2 dl
    jordnötter
  • 150 g
    räkor

DRESSING

  • 50 g
    färsk ingefära (ca. 1 msk juice från)
  • 1 st
    lime (saften från)
  • 2 msk
    fisksås
  • 0.5 msk
    strösocker

Gör så här

1. Strimla rödkål, morot, äpplen och rödlök fint. Riv ingefäran på rivjärn och pressa ur saften ur rivet så att du totalt får 1 msk ingefärsjuice.

2. Blanda med saften från 1 lime, fisksås och socker. Vill du addera hetta till rätten är det gott att tillsätta lite hackad chili eller chiliflakes i dressingen.

3. Rosta jordnötterna i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg. Låt dem svalna och hacka dem sedan grovt.

4. Koka upp vatten i en vid, låg kastrull eller stekpanna. Lägg ner ett rispapper i taget och låt det ligga i det heta vattnet ca 30 sekunder tills det blivit mjukt. Ta upp, lägg plant på en skärbräda och fyll med strimlade grönsaker och frukt, örter, räkor och jordnötter.

5. Ringla över dressing och rulla ihop. Servera med mer dressing vid sidan av.

4 portioner

Hemköp chat icon