"Gör din egen festliga glass med kolakaramelliserade popcorn, bananchips och kokos."
Recept från Hemlagat, vinter 2017
25 min
PARFAIT
TILL GARNERING
1. Vispa grädden, krämigt men ej för fast, i en bunke.
2. Mät upp äggulorna, strösocker och vaniljpulver i en bunke och vispa det vitt och poröst. Tillsätt den vispade grädden och vispa ihop tills allt har blandats.
3. Häll parfaitmassan i en glass- eller sockerkaksform, som rymmer ca 1,7 liter. Sätt på ett tillhörande lock eller täck formen med plastfilm. Ställ formen i frysen och låt stå minst ett dygn eller till serveringen.
4. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten på ett serveringsfat. Temperera parfaiten i kylskåp ca 30 minuter.
5. Häll ut popcorn på ett fat och ringla över 2–3 msk av kolasåsen. Blanda försiktigt.
6. Garnera parfaiten med resten av kolasåsen. Toppa med kolakaramelliserade popcorn, bananchips och kokosflagor.
8 portioner