Hemköp

Vispad feta med belugalinser och honungsrostade betor

Åh, det här är så gott och fint! Ser dessutom ganska avancerat ut, trots att det inte är svårare än att dra fram mixern. Mycket bra om man vill imponera lite!

30 min

Vispad feta med belugalinser och honungsrostade betor

Ingredienser

  • 2 dl
    torkade belugalinser
  • 1 st
    grönsaksbuljong (1 tärning + 5 dl vatten)
  • 6 st
    rödbetor (eller gulbetor)
  • 3.75 msk
    olivolja (2 msk till betorna + 1 msk till fetaoströran + 0,75 dl till dressingen)
  • 2 tsk
    flytande honung
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 65 g
    babyspenat
  • 8 blad
    färsk basilika (eller andra örter, t.ex. dragon)
  • 1 nypa
    salt (till linserna och i kaprisdressingen)
  • 1 nypa
    peppar (till linserna och i kaprisdressingen)
  • VISPAD FETA
  • 150 g
    fetaost
  • 1 dl
    matyoghurt
  • 1 tsk
    flytande honung
  • KAPRISDRESSING
  • 1 msk
    kapris
  • 1 klyftor
    vitlök
  • 0.5 st
    citron, skal och saft
  • 2 msk
    majonnäs

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Ansa och skrubba betorna och dela dem i mindre bitar, lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja och honung. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Baka i ugnen i ca 20 min.

2. Mät upp belugalinser, grönsaksbuljong och salt i en kastrull. Koka ca 10 minuter eller tills linserna mjuknat, men har kvar lite tuggmotstånd. Häll av och låt svalna.

3. Smula ner fetaosten i en bunke och tillsätt yoghurt, olivolja och honung. Mixa slätt.

4. Kör alla ingredienserna till kaprisdressingen utom majonnäsen i en blender eller mixer. Vispa sen ner majonnäsen.

5. Bred ut den vispade fetan på ett stort fat. Toppa med linserna och rostade betor, spenatblad och färska örter. Ringla över kaprisdressingen! 

4 portioner

Hemköp chat icon