Åh, det här är så gott och fint! Ser dessutom ganska avancerat ut, trots att det inte är svårare än att dra fram mixern. Mycket bra om man vill imponera lite!
30 min
1. Sätt ugnen på 200°C. Ansa och skrubba betorna och dela dem i mindre bitar, lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja och honung. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Baka i ugnen i ca 20 min.
2. Mät upp belugalinser, grönsaksbuljong och salt i en kastrull. Koka ca 10 minuter eller tills linserna mjuknat, men har kvar lite tuggmotstånd. Häll av och låt svalna.
3. Smula ner fetaosten i en bunke och tillsätt yoghurt, olivolja och honung. Mixa slätt.
4. Kör alla ingredienserna till kaprisdressingen utom majonnäsen i en blender eller mixer. Vispa sen ner majonnäsen.
5. Bred ut den vispade fetan på ett stort fat. Toppa med linserna och rostade betor, spenatblad och färska örter. Ringla över kaprisdressingen!
4 portioner