Hemköp

Vispad fetaost med grillad gurka

Vispa fetaost med mynta och oregano och du får en fluffig kräm som är perfekt till grillade crunchiga gurkor och söta tomater. Ett enkelt tillbehör till grillmiddagen! 

15 min

Vispad fetaost med grillad gurka

Ingredienser

  • 2 st
    ekologiska citroner
  • 2 fp
    fetaost
  • 5 msk
    turkisk/grekisk yoghurt
  • 200 g
    cocktailtomater
  • 200 g
    gurka (minigurkor blir fint!)
  • 0.5 kruka
    mynta
  • 0.5 kruka
    oregano
  • 2 msk
    god olivolja, gärna med gräsig karaktär
  • 1 nypa
    grovmalen svartpeppar

Gör så här

1. Riv skalet från 1 citron med ett zestjärn och pressa ur 2 msk saft.

2. Mixa saft, citronskal, fetaost och yoghurt i matberedare tills slätt och fluffigt.

3. Grilla tomaterna och gurkan hastigt på hög värme tills de fått färg. Plocka bladen från myntan och oreganon.

4. Bred fetakrämen på ett fat. Lägg gurkan och tomaterna ovanpå. Riv skalet från den andra citronen och strö över örterna. Ringla över olivoljan och avsluta med grovmalen svartpeppar.

4 portioner

Hemköp chat icon