Vispa fetaost med mynta och oregano och du får en fluffig kräm som är perfekt till grillade crunchiga gurkor och söta tomater. Ett enkelt tillbehör till grillmiddagen!
15 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
233,00 kr
2 st
ekologiska citroner
2 fp
fetaost
5 msk
turkisk/grekisk yoghurt
200 g
cocktailtomater
200 g
gurka (minigurkor blir fint!)
0.5 kruka
mynta
0.5 kruka
oregano
2 msk
god olivolja, gärna med gräsig karaktär
1 nypa
grovmalen svartpeppar
2 st
ekologiska citroner
2 fp
fetaost
5 msk
turkisk/grekisk yoghurt
200 g
cocktailtomater
200 g
gurka (minigurkor blir fint!)
0.5 kruka
mynta
0.5 kruka
oregano
2 msk
god olivolja, gärna med gräsig karaktär
1 nypa
grovmalen svartpeppar
1. Riv skalet från 1 citron med ett zestjärn och pressa ur 2 msk saft.
2. Mixa saft, citronskal, fetaost och yoghurt i matberedare tills slätt och fluffigt.
3. Grilla tomaterna och gurkan hastigt på hög värme tills de fått färg. Plocka bladen från myntan och oreganon.
4. Bred fetakrämen på ett fat. Lägg gurkan och tomaterna ovanpå. Riv skalet från den andra citronen och strö över örterna. Ringla över olivoljan och avsluta med grovmalen svartpeppar.
Köpklart recept för totalt
233,00 kr
Köpklart recept för
233,00 kr