Hemköp

Vit kladdkaka med clementin

Recept från i säsong, nr 12 / 2017

40 min

Vit kladdkaka med clementin

Ingredienser

  • 200 g
    smör
  • 0.5 g
    saffran
  • 250 g
    grovhackad vit choklad
  • 3 st
    ägg
  • 2 dl
    socker
  • 1 st
    pressad clementin + skal
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 1 msk
    kokos till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält smöret tillsammans med saffran i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den smält.

3. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, clementinskal och saft samt vetemjöl.

4. Smörj en form (ca 24 cm i diameter) med löstagbar botten med smör och strö med kokosflingor.

5. Häll i formen och grädda ca 25 minuter. Låt svalna.

4 portioner

Hemköp chat icon