Hemköp

Vitello tonnato på rostbiff med cocktailkapris och örter

15 min

Vitello tonnato på rostbiff med cocktailkapris och örter

Ingredienser

  • 14 skivor
    rostbiff, skivor
  • 2 st
    äggula
  • 1 burk
    avrunnen tonfisk i olja (gärna MSC-certifierad)
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    citronsaft
  • 1 msk
    kapris
  • 0.5 st
    vitlöksklyfta
  • 3 st
    sardellfiléer
  • 2 dl
    svensk rapsolja
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 nypa
    salt
  • 1 påse
    sallad
  • 50 g
    parmesanost
  • 15 stycken
    cocktailkapris
  • 1 knippe
    färska örter

Gör så här

1. Börja med såsen. Lägg alla ingredienser förutom rapsoljan i en skål. 
2. Droppa i rapsoljan försiktigt medan du mixar med en stavmixer. Fortsätt mixa tills du har använt all rapsolja och såsen blivit krämig. 
3. Krydda med peppar och smaka av om såsen behöver mer salt. 
4. Lägg upp sallad och rostbiffsskivor på fat eller i djupa skålar. Häll över såsen på rostbiffen.
5. Toppa med parmesanost och cocktailkapris och garnera gärna med färska örter.
 

4 portioner

221,70 kr
Hemköp chat icon