Vitlök-ingefära kyckling med gurka och jasminris
Vi bankar till gurkan för att få den att absorbera den goda smaken från smakerna i rätten!
Vill man ha lite mindre kryddstarkt går det bra att halvera mängden sambal oelek.
15 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
177,99 kr
Jasminris
6 dl
vatten
0.5 tsk
salt
300 g
jasminris
Vitlök-ingefära kyckling
2 st
lök
2 msk
2 msk hackad ingefära till 1 bit ingefära
2 st
vitlöksklyfta
600 g
kycklingfilé
1 tsk
salt
0.5 tsk
kanel
1.5 krm
kardemumma
1 msk
sambal
2 msk
matolja
2 st
gurka
2 msk
soja
1 st
lime
1 msk
socker
Allergiinformation
soja
Ingredienser
Jasminris
6 dl
vatten
0.5 tsk
salt
300 g
jasminris
Vitlök-ingefära kyckling
2 st
lök
2 msk
2 msk hackad ingefära till 1 bit ingefära
2 st
vitlöksklyfta
600 g
kycklingfilé
1 tsk
salt
0.5 tsk
kanel
1.5 krm
kardemumma
1 msk
sambal
2 msk
matolja
2 st
gurka
2 msk
soja
1 st
lime
1 msk
socker
Allergiinformation
soja
Gör så här
Jasminris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.
Vitlök-ingefära kyckling: Skala lök, ingefära, vitlök och hacka. Blanda i bunken tillsammans med kyckling, salt kanel, kardemumma och sambal oelek. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja och stek i ca 10 min. Banka gurka lite försiktigt och skär i ca 2 x 2 cm bitar undertiden.
Tillsätt sedan gurkan i kycklingen, stäng av värmen och tillsätt japansk soja, rivet limeskal, limesaft och socker.
Servera direkt ur pannan med riset vid sidan av.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
177,99 kr
Köpklart recept för
177,99 kr