Camilla Hamids wienernougat
Recept på ett busenkelt julgodis från Camilla Hamid – wienernougat!
120 min
4 ingredienser
Köpklart recept för totalt
254,60 kr
250 g
mandelspån
500 g
nougat
400 g
mjölkchoklad
200 g
mörk choklad
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
Ingredienser
250 g
mandelspån
500 g
nougat
400 g
mjölkchoklad
200 g
mörk choklad
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
-
Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
-
Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
-
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 20×30 eller fodra en form på 20×30 cm med bakplåtspapper.
-
Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
-
Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Köpklart recept för totalt
254,60 kr
Köpklart recept för
254,60 kr