Wraps med grillad kyckling och snabb ranchdressing
Perfekt lunch eller mellanmål för hela familjen. Eller varför inte till utflykten!
20 min
Ingredienser
200 g
grillad kyckling
4 st
tortillabröd
4 blad
salladsblad (t.ex. romansallad)
2 st
avokado
1.5 dl
riven ost
1 kruka
bladpersilja (valfritt)
0.5 st
rödlök (eller 2 st salladslökar)
RANCHDRESSING
1.5 dl
majonnäs
1.5 dl
crème fraiche
1 tsk
dijonsenap
2 klyftor
vitlöksklyftor
1 tsk
spiskummin
2 dl
Färska örter (t.ex. bladpersilja, dill eller koriander)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Gör så här
Strimla kycklingen.
Pressa vitlöken, hacka örterna och blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.
Ta bort det yttersta lagret på rödlöken, skiva tunt i ringar eller halvmånar. Dela avokadon i halvor och skiva halvorna på längden.
Lägg upp tortillabröden på en arbetsbänk. Lägg på cirka 2 matskedar dressing i mitten och bred ut på höjden. Fortsätt med ett salladsblad, kyckling, avokado, eventuellt persilja och rödlök. Toppa med rikligt med ost.
Vik ihop tortillabröden till wraps, vik först upp botten och sedan den ena sidan över den andra (som på bild). Packa in varje wrap i aluminiumfolie för matsäck.