Den här saftiga morotskakan når nästan tårt-höjder tack vare sitt lyxiga chokladtäcke! Perfekt en dag när det behövs lite uppmuntran. Receptet står Zeina Mourtada för.
60 min
TOPPING
1. Värm ugnen till 180°C.
2. Smörj en sockerkaksform med smör, mjöla sedan formen.
3. Lägg rivna morötter, smält smör, socker och ägg i en mixer. Kör några varv tills du får en slät smet.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll smeten från mixern i en annan bunke, och sikta ner mjölblandningen i smeten. Vispa smeten slät med en handvisp. Häll smeten i sockerkaksformen. Grädda mitt i ugnen tills kakan är helt genomgräddad, ca 45 min.
5. Ta ut kakan från ugnen, och låt den svalna lite i formen innan du vänder den på ett fat. Låt sedan kakan kallna helt.
6. Lägg grovhackad choklad, smör och honung i en kastrull. Smält under omrörning på medelhög värme. Låt chokladsåsen svalna lite, ringla sedan på kakan.
12 portioner