”Så fulladdad med smak, och ändå få ingredienser. En perfekt rätt att preppa dagen innan, då kycklingen gärna ska marineras över natten i kylskåpet — eller välj det snabba alternativet” säger Zeina Mourtada.
90 min
MARINAD
TILL SERVERING
1. Dela kycklingklubborna tvärs över, lår och ben ska vara för sig. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vänta med att smaksätta med salt, det tillsätter du när du tillagar kycklingen. Häll marinaden över kycklingen och låt gärna marineras en stund. Allra godast blir det om kycklingen får marineras i kylen över natten. Om du inte har tid kan du låta den stå i 30 min i rumstemperatur.
2. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Ta ur kycklingen från marinaden och stek den tills den får färg, ca 4–5 min på varje sida. Lägg kycklingen åt sidan.
3. Hacka en lök i tärningar och stek tills den får färg i samma olja som du stekte kycklingen i. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan, fräs allt snabbt och häll sedan marinaden över kycklingen. Tillsätt ca 1,5 dl vatten och låt kycklingen tillagas under lock i 30 min. Dra sedan bort locket och låt kycklingen koka utan lock i 15 min. Smaka av med salt.
4. Garnera och servera med ris.
4 portioner