Gott, enkelt och roligt med friterad matbanan till vardagsgrytan Red Red från Ghana. Perfekt recept när man vill utöka bönrepertoaren! Zeina Mourtada står för receptet.
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
115,24 kr
0.5 dl
rapsolja
1 st
skivad gul lök
3 st
rivna vitlöksklyftor
1 msk
riven ingefära
2 tsk
paprikapulver
1 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
1 msk
misopasta
1 st
hackad chili eller 2 tsk torkade chiliflakes
2 dl
vatten
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
380 g
kidneybönor (eller annan favoritböna)
2 st
kokbananer (plaintain) (ej tillgängligt online)
1.5 dl
olja till fritering
Allergiinformation
soja
0.5 dl
rapsolja
1 st
skivad gul lök
3 st
rivna vitlöksklyftor
1 msk
riven ingefära
2 tsk
paprikapulver
1 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
1 msk
misopasta
1 st
hackad chili eller 2 tsk torkade chiliflakes
2 dl
vatten
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
380 g
kidneybönor (eller annan favoritböna)
2 st
kokbananer (plaintain) (ej tillgängligt online)
1.5 dl
olja till fritering
Allergiinformation
soja
1. Hetta upp olja i en panna och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök, ingefära, paprikapulver och stek långsamt på medelhögvärme i ca 4 min. Vänd i tomatpuré och stek nån minut till.
2. Tillsätt krossade tomater, misopasta, chili, vatten, salt och peppar. Koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt bönorna och låt grytan koka under lock i ca 15 min. Späd med vätska om det behövs, och smaka av med salt & peppar.
3. Skala och skär kokbananerna i skivor. Hetta upp olja till 180°C och fritera bananerna gyllene, ca 2 min på varje sida. Låt rinna av på papper. Strö lite salt på.
4. Servera grytan med friterad kokbanan och ris.
Köpklart recept för totalt
115,24 kr
Köpklart recept för
115,24 kr