Refried beans med chili, äggröra och fetaost är hjältarna i denna perfekta vardagsrätt från Zeina Mourtada. Den som vill toppar med avokado, koriander och jalapeños!
20 min
REFRIED BEANS (BÖNRÖRA)
ÄGGRÖRA
TILL SERVERING
1. Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg. Tillsätt vitlök och chili, stek lite till.
2. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönor och rökt paprikapulver till löken och rör om.
3. Mosa bönorna lite slarvigt med en potatisstöt, späd med vatten tills röran fått önskad konsistens.
4. Vispa samman äggen med en gaffel och tillsätt salt och peppar.
5. Hetta upp smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Låt äggen stelna lite grann på medelvärme, och rör sedan runt med en träslev tills du får en äggröra.
6. Lägg bönröra i ett tortillabröd. Toppa med äggröra, smulad fetaost och gräddfil. Den som vill adderar avokado, lime, jalapeño och koriander.
4 portioner