Hemköp

Hummusbowl med rödkålssallad

Med färdigköpt hummus, ett gott bröd, en krispig rödkålssallad och lite goda grönsaker har Zeina Mourtada här svängt ihop en snabb middag för hela familjen.

40 min

Hummusbowl med rödkålssallad

Ingredienser

  • 400 g
    färdig hummus

RÖDKÅLSSALLAD

  • 0.25 st
    rödkålshuvud
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 st
    citron (justera syra efter smak)
  • 2 tsk
    vitvinsvinäger (kan uteslutas)
  • 2 msk
    olivolja

STEKTA KIKÄRTOR

  • 400 g
    kokta kikärtor
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 msk
    rapsolja till stekning

GARNERING

  • 100 g
    halverade körsbärstomater
  • 0.5 st
    tärnad gurka
  • 1 st
    hackad rödlök
  • 4 msk
    olivolja
  • 1 kruka
    strimlad bladpersilja
  • 1 krm
    chiliflakes

Gör så här

1. Strimla kålen tunt, gärna med en mandolin eller osthyvel. Strö salt över,  blanda med övriga ingredienser till sallade och ställ in i kylen.

2. Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd i kikärtorna och krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Stek under omrörning i ca 3-4 min.

3. Lägg rödkålssallad och hummus på en tallrik, toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja och chiliflakes. Ringla olivolja över och servera med bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon