Med färdigköpt hummus, ett gott bröd, en krispig rödkålssallad och lite goda grönsaker har Zeina Mourtada här svängt ihop en snabb middag för hela familjen.
40 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
195,42 kr
400 g
färdig hummus
RÖDKÅLSSALLAD
0.25 st
rödkålshuvud
0.5 tsk
salt
1 st
citron (justera syra efter smak)
2 tsk
vitvinsvinäger (kan uteslutas)
2 msk
olivolja
STEKTA KIKÄRTOR
400 g
kokta kikärtor
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 msk
rapsolja till stekning
GARNERING
100 g
halverade körsbärstomater
0.5 st
tärnad gurka
1 st
hackad rödlök
4 msk
olivolja
1 kruka
strimlad bladpersilja
1 krm
chiliflakes
Allergiinformation
gluten
400 g
färdig hummus
RÖDKÅLSSALLAD
0.25 st
rödkålshuvud
0.5 tsk
salt
1 st
citron (justera syra efter smak)
2 tsk
vitvinsvinäger (kan uteslutas)
2 msk
olivolja
STEKTA KIKÄRTOR
400 g
kokta kikärtor
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 msk
rapsolja till stekning
GARNERING
100 g
halverade körsbärstomater
0.5 st
tärnad gurka
1 st
hackad rödlök
4 msk
olivolja
1 kruka
strimlad bladpersilja
1 krm
chiliflakes
Allergiinformation
gluten
1. Strimla kålen tunt, gärna med en mandolin eller osthyvel. Strö salt över, blanda med övriga ingredienser till sallade och ställ in i kylen.
2. Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd i kikärtorna och krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Stek under omrörning i ca 3-4 min.
3. Lägg rödkålssallad och hummus på en tallrik, toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja och chiliflakes. Ringla olivolja över och servera med bröd.
Köpklart recept för totalt
195,42 kr
Köpklart recept för
195,42 kr