Italiensk fisk med kapris och citron
Fisk mitt i veckan? Inga problem med denna superenkla och goda italienska variant, signerad Zeina Mourtada. Buon Appetito!
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
308,85 kr
600 g
vit fiskfilé (t ex torsk eller spätta)
0.5 dl
vetemjöl
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 msk
olja och smör till stekning
SÅS
1 st
citron
0.5 dl
kapris
2 msk
finhackad persilja
3.5 dl
vatten
15 g
smör
2 tsk
vetemjöl
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
TILL SERVERING
600 g
kokt potatis
300 g
gröna bönor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
600 g
vit fiskfilé (t ex torsk eller spätta)
0.5 dl
vetemjöl
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 msk
olja och smör till stekning
SÅS
1 st
citron
0.5 dl
kapris
2 msk
finhackad persilja
3.5 dl
vatten
15 g
smör
2 tsk
vetemjöl
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
TILL SERVERING
600 g
kokt potatis
300 g
gröna bönor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
1. Krydda fisken med salt och peppar.
2. Vänd den i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl.
3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, stek fisken ca 2 min på varje sida. Lägg fisken åt sidan.
4. I samma stekpanna lägger du en klick smör och 2 tsk vetemjöl, som du bryner snabbt. Häll i vatten, kapris och juice från en halv citron. Skiva den andra halvan av citronen och lägg den i stekpannan. Koka upp såsen.
5. Sänk värmen, lägg ner fisken, toppa med persilja och låt sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och kokta gröna bönor.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
308,85 kr
Köpklart recept för
308,85 kr