”Min egen tolkning av koreansk bulgogi-pizza — en pizza som är söt, het och syrlig på en och samma gång” säger Zeina Mourtada.
45 min
TOPPING
TOMATSÅS
KOREANSK FÄRS
SOJASÅS
1. Hacka paprika och lök. Skiva champinjonerna och salladslöken.
2. Blanda i en skål ihop ingredienserna till tomatsåsen.
3. Sätt ugnen på högsta värme (275 grader) och välj att värmen ska komma från nedre delen av ugnen. Ställ en plåt på nedersta falsen och stäng luckan. Låt ugnen bli ordentligt varm, i 15 min.
4. Koreansk färs: Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen. Sesamolja kan lätt ta över i smak, så ta inte mer än nödvändigt. Ställ såsen åt sidan. Hacka vitlök. Hetta upp olja och stek färsen tillsammans med vitlöken under omrörning. När färsen fått färg och börjar smula sig tillsätter du sojasåsen. Rör om och låt sjuda på medelvärme i ca 5 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja eller salt. Tips: För mild smak på färsen kan du utesluta chiliflakes och ersätta med lite paprikapulver. Vid servering kan den som vill addera chiliflakes.
5. Kavla ut degen, alternativt lägg färdig pizzabotten, på bakplåtspapper.
6. Bred tomatsåsen på pizzan, toppa med ost, färs, grönsaker och kimchi.
7. Lyft över pizzan på den varma plåten i ugnen. Grädda i ugnen i ca 8–10 min. Toppa med salladslök och servera.
Tips! Förbered färsen en dag innan. Du kan också passa på att göra mer av den goda färsen när du ändå är i gång och servera den med ris nästa dag. Lägg ris i en skål, toppa med färs, broccoli, sesamfrön och sweet chili-sås.
4 portioner