Kyckling Karahi är en perfekt vardagsgryta – djupa smaker och enkel tillagning. Koka ris eller matvete till och maten är klar! Receptet från Zeina Mourtada.
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
298,01 kr
500 g
kycklingfilé
400 g
tomat
0.5 dl
olja
1 st
rödlök
1.5 st
chili
2 msk
ingefära
3 st
vitlöksklyfta
1 tsk
garam masala
1.5 tsk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
0.5 tsk
gurkmeja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 kruka
koriander
TILL SERVERING
4 port
jasminris
500 g
kycklingfilé
400 g
tomat
0.5 dl
olja
1 st
rödlök
1.5 st
chili
2 msk
ingefära
3 st
vitlöksklyfta
1 tsk
garam masala
1.5 tsk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
0.5 tsk
gurkmeja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 kruka
koriander
TILL SERVERING
4 port
jasminris
1. Tärna kycklingen i 2x2 cm stora bitar.
2. Hetta upp oljan och stek löken tills den får lite färg. Tillsätt chili, ingefära och vitlök, stek lite till. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen blir vit. Vänd i tomatpuré och alla kryddor och fortsätt stek en stund.
3. Tillsätt tomatkross, rör om och låt sedan grytan puttra under lock i ca 20 min. Späd med lite vatten om den känns torr. Smaka av med salt och peppar.
4. Vänd i grovhackad koriander och servera grytan med ris.
Köpklart recept för totalt
298,01 kr
Köpklart recept för
298,01 kr