Pakistansk kyckling med garam masala

Kyckling Karahi är en perfekt vardagsgryta – djupa smaker och enkel tillagning. Koka ris eller matvete till och maten är klar! Receptet från Zeina Mourtada.

30 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

298,01 kr

Pakistansk kyckling med garam masala
  • 500 g

    kycklingfilé

  • 400 g

    tomat

  • 0.5 dl

    olja

  • 1 st

    rödlök

  • 1.5 st

    chili

  • 2 msk

    ingefära

  • 3 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    garam masala

  • 1.5 tsk

    paprikapulver

  • 1 tsk

    spiskummin

  • 0.5 tsk

    gurkmeja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

  • 1 kruka

    koriander

TILL SERVERING

  • 4 port

    jasminris

Ingredienser

  • 500 g

    kycklingfilé

  • 400 g

    tomat

  • 0.5 dl

    olja

  • 1 st

    rödlök

  • 1.5 st

    chili

  • 2 msk

    ingefära

  • 3 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    garam masala

  • 1.5 tsk

    paprikapulver

  • 1 tsk

    spiskummin

  • 0.5 tsk

    gurkmeja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

  • 1 kruka

    koriander

TILL SERVERING

  • 4 port

    jasminris

Gör så här

1. Tärna kycklingen i 2x2 cm stora bitar.

2. Hetta upp oljan och stek löken tills den får lite färg. Tillsätt chili, ingefära och vitlök, stek lite till. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen blir vit. Vänd i tomatpuré och alla kryddor och fortsätt stek en stund.

3. Tillsätt tomatkross, rör om och låt sedan grytan puttra under lock i ca 20 min. Späd med lite vatten om den känns torr. Smaka av med salt och peppar.

4. Vänd i grovhackad koriander och servera grytan med ris.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

298,01 kr

Köpklart recept för

298,01 kr