Persisk kebab i stekpanna

Kabab Tabai är så enkelt att det nästan känns som fusk? Men det smakar inte så! Otrolig vardagsmiddag, signerad Zeina Mourtada, som går på ett kick och gör hela familjen glad.

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

233,18 kr

Persisk kebab i stekpanna
  • 500 g

    färs (går även bra med med formbar vegofärs)

  • 1 st

    riven gul lök

  • 1 st

    riven vitlöksklyfta (kan uteslutas)

  • 1 tsk

    gurkmeja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 150 g

    körsbärstomater

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 påse

    sivri grön paprika

YOGHURTSÅS

  • 2 dl

    yoghurt

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 4 port

    ris

  • 1 st

    citron

  • 1 st

    tunnskivad gul lök

  • 1 tsk

    sumak

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 500 g

    färs (går även bra med med formbar vegofärs)

  • 1 st

    riven gul lök

  • 1 st

    riven vitlöksklyfta (kan uteslutas)

  • 1 tsk

    gurkmeja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 150 g

    körsbärstomater

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 påse

    sivri grön paprika

YOGHURTSÅS

  • 2 dl

    yoghurt

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 4 port

    ris

  • 1 st

    citron

  • 1 st

    tunnskivad gul lök

  • 1 tsk

    sumak

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Blanda färsen med riven lök, vitlök, gurkmeja, salt och peppar.

2. Lägg färsen i stekpannan och platta ut den jämnt till en stor kaka. Stek på hög värme i ca 3-4 min.

3. Vänd hela den platta kebaben och skär den i lagom bitar medan den ligger i pannan. Stek ca 4-6 min till.

4. I en annan stekpanna steker du snabbt tomat och sivri. Toppa kebaben med grönsakerna och krydda med lite sumak. Servera med ris, yoghurt, lök och grillad citron.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

233,18 kr

Köpklart recept för

233,18 kr