Kabab Tabai är så enkelt att det nästan känns som fusk? Men det smakar inte så! Otrolig vardagsmiddag, signerad Zeina Mourtada, som går på ett kick och gör hela familjen glad.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
233,18 kr
500 g
färs (går även bra med med formbar vegofärs)
1 st
riven gul lök
1 st
riven vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 tsk
gurkmeja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
150 g
körsbärstomater
1 msk
rapsolja
1 påse
sivri grön paprika
YOGHURTSÅS
2 dl
yoghurt
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
4 port
ris
1 st
citron
1 st
tunnskivad gul lök
1 tsk
sumak
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
500 g
färs (går även bra med med formbar vegofärs)
1 st
riven gul lök
1 st
riven vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 tsk
gurkmeja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
150 g
körsbärstomater
1 msk
rapsolja
1 påse
sivri grön paprika
YOGHURTSÅS
2 dl
yoghurt
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
4 port
ris
1 st
citron
1 st
tunnskivad gul lök
1 tsk
sumak
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Blanda färsen med riven lök, vitlök, gurkmeja, salt och peppar.
2. Lägg färsen i stekpannan och platta ut den jämnt till en stor kaka. Stek på hög värme i ca 3-4 min.
3. Vänd hela den platta kebaben och skär den i lagom bitar medan den ligger i pannan. Stek ca 4-6 min till.
4. I en annan stekpanna steker du snabbt tomat och sivri. Toppa kebaben med grönsakerna och krydda med lite sumak. Servera med ris, yoghurt, lök och grillad citron.
Köpklart recept för totalt
233,18 kr
Köpklart recept för
233,18 kr