Persisk kebab i stekpanna

Kabab Tabai är så enkelt att det nästan känns som fusk? Men det smakar inte så! Otrolig vardagsmiddag, signerad Zeina Mourtada, som går på ett kick och gör hela familjen glad.

30 min

Persisk kebab i stekpanna

Ingredienser

  • 500 g
    färs (går även bra med med formbar vegofärs)
  • 1 st
    riven gul lök
  • 1 st
    riven vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 150 g
    körsbärstomater
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 påse
    sivri grön paprika

YOGHURTSÅS

  • 2 dl
    yoghurt
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 4 port
    ris
  • 1 st
    citron
  • 1 st
    tunnskivad gul lök
  • 1 tsk
    sumak

Gör så här

1. Blanda färsen med riven lök, vitlök, gurkmeja, salt och peppar.

2. Lägg färsen i stekpannan och platta ut den jämnt till en stor kaka. Stek på hög värme i ca 3-4 min.

3. Vänd hela den platta kebaben och skär den i lagom bitar medan den ligger i pannan. Stek ca 4-6 min till.

4. I en annan stekpanna steker du snabbt tomat och sivri. Toppa kebaben med grönsakerna och krydda med lite sumak. Servera med ris, yoghurt, lök och grillad citron.

4 portioner

228,13 kr
Hemköp chat icon