Peruanska plättar med spenat
Torrejas de Espinaca serveras med bröd, ris eller en sallad – eller ta med dig middagen ut och ät dem med händerna, vi skvallrar inte. Snabbt, enkelt, gott och signerat Zeina Mourtada.
20 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
66,04 kr
65 g
grovhackad färsk spenat
1 st
tärnad tomat
2 st
strimlade salladslökar
3 st
ägg
4 msk
vetemjöl
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
olja till stekning
Allergiinformation
gluten och ägg
Ingredienser
65 g
grovhackad färsk spenat
1 st
tärnad tomat
2 st
strimlade salladslökar
3 st
ägg
4 msk
vetemjöl
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
olja till stekning
Allergiinformation
gluten och ägg
Gör så här
1. Lägg spenat, tomat och lök i en bunke.
2. Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel. Tillsätt mjöl, salt och peppar och blanda ihop till en slät smet. Häll smeten över grönsakerna (den är ganska lös i konsistensen).
3. Hetta upp olja i en stekpanna, klicka ut smeten med en sked. Stek på medelvärme ca 1 min på varje sida. Låt plättarna rinna av på papper. Servera med sallad, bröd eller ris.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
66,04 kr
Köpklart recept för
66,04 kr