Pasta möter omelett och resultatet blir både gott, enkelt och något som gör hela familjen glad! Receptet från Zeina Mourtada.
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
194,25 kr
350 g
spaghetti
3 msk
olivolja (samt till stekning)
250 g
färska champinjoner, skivade
100 g
tärnat stekt bacon, salami eller annan chark
1 kruka
grovhackad basilika (samt till servering)
5 st
ägg
1 dl
riven parmesanost
2 st
mozzarella (à 125 g)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
TOPPING
1 dl
riven parmesanost
1 knippe
basilikablad
Allergiinformation
gluten och ägg
350 g
spaghetti
3 msk
olivolja (samt till stekning)
250 g
färska champinjoner, skivade
100 g
tärnat stekt bacon, salami eller annan chark
1 kruka
grovhackad basilika (samt till servering)
5 st
ägg
1 dl
riven parmesanost
2 st
mozzarella (à 125 g)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
TOPPING
1 dl
riven parmesanost
1 knippe
basilikablad
Allergiinformation
gluten och ägg
1. Koka spaghettin al dente och häll av vattnet.
2. Stek champinjonerna gyllene i en torr stekpanna på hög värme tills de slutar vätska sig. Lägg i en klick smör på slutet, krydda med salt och peppar.
3. Blanda ihop spaghetti, champinjoner, chark (kan uteslutas för en vegetarisk variant) och basilika i en stor skål.
4. Vispa ihop ägg, parmesan, salt och peppar.
5. Värm upp olja i en stekpanna, lägg hälften av spaghettin i stekpannan. Bryt mozzarella i bitar och lägg över pastan. Lägg resterande pasta över, häll äggsmeten jämnt över.
6. Lägg ett lock på stekpannan och låt frittatan steka under lock på medelvärme tills undersidan stelnar, ca 10 min.
7. Skaka stekpannan så frittatan lossnar. Ta av locket och håll istället en tallrik mot stekpannan och vänd frittatan upp och ner på tallriken. Låt sedan frittatan glida ner i stekpannan igen och stek utan lock i ca 5-6 min. Lägg upp på ett fat och servera.
8. Toppa med nyriven parmesan och basilikablad.
Köpklart recept för totalt
194,25 kr
Köpklart recept för
194,25 kr