Turkisk baklava med pistage
Dessa ljuvligheter svänger du enkelt ihop på en dryg halvtimme, med hjälp av färdig filodeg och lagom mycket smör. Zeina Mourtada har skapat en fikadröm!
40 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
208,65 kr
FYLLNING
175 g
smör (rumstemperatur)
1 msk
kanel
2 tsk
majsstärkelse
1.5 dl
socker
PENSLING
1 st
ägg
1 msk
pärlsocker
TOPPING
8 tsk
vit sirap
1 msk
pistagenötter
DEG
1 fp
filodeg
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Ingredienser
FYLLNING
175 g
smör (rumstemperatur)
1 msk
kanel
2 tsk
majsstärkelse
1.5 dl
socker
PENSLING
1 st
ägg
1 msk
pärlsocker
TOPPING
8 tsk
vit sirap
1 msk
pistagenötter
DEG
1 fp
filodeg
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Gör så här
1. Värm ugnen till 200°C.
2. Rör ihop smör, kanel, majsstärkelse och socker till en smet.
3. Bred fyllningen tunt över ett filodegsblad i sänder. Rulla sedan ihop den som en tunn kanelbullelängd. Snurra ihop till en snäcka och lägg i en bullform.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
5. Grädda frasiga mitt i ugnen i ca 13-15 min. Det kommer att rinna ut lite smör i formarna. Ta ut plåten från ugnen, ringla lite sirap över, strö på hackade pistagenötter. Låt bullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
208,65 kr
Köpklart recept för
208,65 kr