Dessa ljuvligheter svänger du enkelt ihop på en dryg halvtimme, med hjälp av färdig filodeg och lagom mycket smör. Zeina Mourtada har skapat en fikadröm!
40 min
Portioner: 8
FYLLNING:
175 g smör
1 msk kanel
2 tsk majsstärkelse
1,5 dl socker
PENSLING:
1 st ägg
1 msk pärlsocker
TOPPING:
8 tsk vit sirap
1 msk pistagenötter
1. Värm ugnen till 200°C.
2. Rör ihop smör, kanel, majsstärkelse och socker till en smet.
3. Bred fyllningen tunt över ett filodegsblad i sänder. Rulla sedan ihop den som en tunn kanelbullelängd. Snurra ihop till en snäcka och lägg i en bullform.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
5. Grädda frasiga mitt i ugnen i ca 13-15 min. Det kommer att rinna ut lite smör i formarna. Ta ut plåten från ugnen, ringla lite sirap över, strö på hackade pistagenötter. Låt bullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur.