Turkisk baklava med pistage

Dessa ljuvligheter svänger du enkelt ihop på en dryg halvtimme, med hjälp av färdig filodeg och lagom mycket smör. Zeina Mourtada har skapat en fikadröm!

40 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

208,65 kr

Turkisk baklava med pistage

FYLLNING

  • 175 g

    smör (rumstemperatur)

  • 1 msk

    kanel

  • 2 tsk

    majsstärkelse

  • 1.5 dl

    socker

PENSLING

  • 1 st

    ägg

  • 1 msk

    pärlsocker

TOPPING

  • 8 tsk

    vit sirap

  • 1 msk

    pistagenötter

DEG

  • 1 fp

    filodeg

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Ingredienser

FYLLNING

  • 175 g

    smör (rumstemperatur)

  • 1 msk

    kanel

  • 2 tsk

    majsstärkelse

  • 1.5 dl

    socker

PENSLING

  • 1 st

    ägg

  • 1 msk

    pärlsocker

TOPPING

  • 8 tsk

    vit sirap

  • 1 msk

    pistagenötter

DEG

  • 1 fp

    filodeg

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°C.

2. Rör ihop smör, kanel, majsstärkelse och socker till en smet.

3. Bred fyllningen tunt över ett filodegsblad i sänder. Rulla sedan ihop den som en tunn kanelbullelängd. Snurra ihop till en snäcka och lägg i en bullform.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

5. Grädda frasiga mitt i ugnen i ca 13-15 min. Det kommer att rinna ut lite smör i formarna. Ta ut plåten från ugnen, ringla lite sirap över, strö på hackade pistagenötter. Låt bullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

208,65 kr

Köpklart recept för

208,65 kr