Ugnsbakad pumpa med kolasås, vaniljglas och flingsalt

”Säsong för pumpa! Här är en dessert som blir magiskt god, och ändå är superenkel” säger Zeina Mourtada.

60 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

194,60 kr

Ugnsbakad pumpa med kolasås, vaniljglas och flingsalt
  • 1 st

    pumpa (ca. 1,2 kg)

  • 25 g

    smör

  • 0.5 dl

    rörsocker strö (alt strösocker)

  • 2 tsk

    kanel

KOLASÅS

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 1 dl

    ljus sirap

  • 1 dl

    farinsocker (eller strösocker)

TILL SERVERING

  • 1 pk

    glass eller vaniljsås

  • 1 nypa

    flingsalt

Ingredienser

  • 1 st

    pumpa (ca. 1,2 kg)

  • 25 g

    smör

  • 0.5 dl

    rörsocker strö (alt strösocker)

  • 2 tsk

    kanel

KOLASÅS

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 1 dl

    ljus sirap

  • 1 dl

    farinsocker (eller strösocker)

TILL SERVERING

  • 1 pk

    glass eller vaniljsås

  • 1 nypa

    flingsalt

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader, både över- och undervärme.

2. Dela pumpan i mitten, kärna ur och rensa. Dela i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla klyftorna med smält smör och strö över strösocker och kanel.

3. Baka mitt i ugnen i ca 25 min.

4. KOLASÅS: Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka samman på spisen i ca 5–7 minuter, tills såsen tjocknar och blir trögflytande. Låt kallna i rumstemperatur.

4. Servera pumpan med glass, kolasås och flingsalt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

194,60 kr

Köpklart recept för

194,60 kr