”Säsong för pumpa! Här är en dessert som blir magiskt god, och ändå är superenkel” säger Zeina Mourtada.
60 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
194,60 kr
1 st
pumpa (ca. 1,2 kg)
25 g
smör
0.5 dl
rörsocker strö (alt strösocker)
2 tsk
kanel
KOLASÅS
1 dl
vispgrädde
1 dl
ljus sirap
1 dl
farinsocker (eller strösocker)
TILL SERVERING
1 pk
glass eller vaniljsås
1 nypa
flingsalt
1 st
pumpa (ca. 1,2 kg)
25 g
smör
0.5 dl
rörsocker strö (alt strösocker)
2 tsk
kanel
KOLASÅS
1 dl
vispgrädde
1 dl
ljus sirap
1 dl
farinsocker (eller strösocker)
TILL SERVERING
1 pk
glass eller vaniljsås
1 nypa
flingsalt
1. Värm ugnen till 200 grader, både över- och undervärme.
2. Dela pumpan i mitten, kärna ur och rensa. Dela i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla klyftorna med smält smör och strö över strösocker och kanel.
3. Baka mitt i ugnen i ca 25 min.
4. KOLASÅS: Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka samman på spisen i ca 5–7 minuter, tills såsen tjocknar och blir trögflytande. Låt kallna i rumstemperatur.
4. Servera pumpan med glass, kolasås och flingsalt.
Köpklart recept för totalt
194,60 kr
Köpklart recept för
194,60 kr