Zucchini- och tomatsallad med fetaost och surdegsbaguette
En fräsch, härlig och nyttig sallad med fetaost blandat med quinoa! Funkar utmärkt att ta med sig på picknicken!
Spara någon tomat och halvera den för att gnida in baguetten med efter att baguetten har bakats och halverats. Detta är något man ofta gör med bröd till mat nere i södra europa!
15 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
182,15 kr
1 st
surdegsbaguette
125 g
quinoa
300 g
fetaost
Citronett
1 st
citron
1 st
vitlöksklyfta
0.5 tsk
salt
4 msk
olivolja
1 msk
socker
2 krm
svartpeppar
Zucchini- och tomatsallad
2 st
zucchini
500 g
körsbärstomat
1 st
rödlök
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
1 st
surdegsbaguette
125 g
quinoa
300 g
fetaost
Citronett
1 st
citron
1 st
vitlöksklyfta
0.5 tsk
salt
4 msk
olivolja
1 msk
socker
2 krm
svartpeppar
Zucchini- och tomatsallad
2 st
zucchini
500 g
körsbärstomat
1 st
rödlök
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
Grädda baguetten enligt anvisningarna på förpackningen.
Quinoa: Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna. Smula sedan ned fetaosten och blanda runt.
Citronett: Blanda skal och saft från citron, riven vitlök, salt, olivolja, socker och svartpeppar i skålen.
Zucchini- och tomatsallad: Använd en skalare eller mandolin och hyvla zucchinin på längden. Skiva tomaterna och rödlöken och lägg upp på fatet tillsammans med zucchinin. Häll citronetten över salladen och vänd runt försiktigt.
Servera salladen tillsammans med fetaost och quinoa med baguette vid sidan av!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
182,15 kr
Köpklart recept för
182,15 kr