Vi tipsar gärna om att köpa grönsaker i säsong, och just nu är det dags för zucchinin att stå i rampljuset. Här förvandlas den till pommes och delar scen med två hemmagjorda dippsåser.
20 min
Ingredienser
Tzatsiki
1 st
gurka
2 dl
grekisk yoghurt
2 st
rivna vitlöksklyftor
1 kruka
hackad färsk dill
1 msk
olivolja
Ajvardipp
1.5 dl
majonnäs
1.5 msk
ajvar relish stark
1 msk
citronsaft
Fries
2 st
zucchini
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
2 st
ägg
2 dl
Panko ströbröd
1 dl
riven parmesanost
Gör så här
Tzatsiki: Riv hela gurkan och pressa ur vätskan med handen. Blanda samman yoghurt med vitlök, dill och smaksättare, tillsätt gurkan och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite olivolja på toppen.
Ajvardipp: Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Fries: Blanda mjöl, salt och peppar i en skål.
Vispa upp äggen i en annan skål.
Planda panko med parmesanost i en annan skål.
Förvärm airfryern till 180°C.
Torka av zucchinin, doppa i mjöl, sen ägg och sist i pankoblandningen.
Lägg stavarna i korgen och spraya med lite olivolja. Stek i ca 8-10 minuter till gyllene. Vänd stavarna efter halva tiden. Strö lite flingsalt över.