Zucchinilasagne är ett utmärkt vegetariskt alternativ till den klassiska lasagnen. Denna snabba zucchinilasagne gör du enkelt med färdig pastasås och toppar med ostkräm, riven ost och babyspenat. En ny familjefavorit som passar lika bra till vardagsmiddagen som om du vill imponera på middagsgästerna! Dessutom lika såsig och god i matlådan dagen efter.
30 min
OSTKRÄM
1. Värm ugnen till 200°.
2. Blanda ihop ostkrämen och smaka av med salt och peppar.
3. Skär zucchini i tunna skivor ca 3–4 mm.
4. Lägg lite tomatsås i botten av formen.
5. Lägg zucchini omlott ovanpå och bred ut lite av ostkrämen. Upprepa två gånger.
6. Avsluta med att lägga zucchini överst, strö på parmesanost. Gratinera i ca 20 minuter. Toppa med färska spenatblad.
Tips! Servera zucchinilasagnen med ett gott bröd att doppa i såsen, eller koka pasta till om du saknar kolhydraterna i lasagnen.
4 portioner