Tre rätter – samma ingredienser: Krispig nötfärssallad
Fräsch, krispig och fylld med asiatiska smaker – den här nötfärssalladen med risnudlar, rödkål, böngroddar och koriander är både lättlagad och mättande. Dressingen med lime, fisksås och honung lyfter hela rätten. Receptet ingår i ett koncept där vi tillsammans med Foodgeekz skapat tre rätter med samma ingredienser. Se även Asiatisk köttfärsbowl och Fried rice med ägg.
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
261,39 kr
500 g
nötfärs
250 g
blandsallad
2 st
rivna morötter
1 näve
böngroddar
2 msk
olivolja
1 st
finriven vitlöksklyfta
2 dl
teriyaki- och sesamsås
2 msk
soja
2 msk
sesamolja
2 msk
limesaft
2 msk
flytande honung
1 st
stekt ägg (att toppa med)
Ingredienser
500 g
nötfärs
250 g
blandsallad
2 st
rivna morötter
1 näve
böngroddar
2 msk
olivolja
1 st
finriven vitlöksklyfta
2 dl
teriyaki- och sesamsås
2 msk
soja
2 msk
sesamolja
2 msk
limesaft
2 msk
flytande honung
1 st
stekt ägg (att toppa med)
Gör så här
1. Lägg blandsallad, rivna morötter och böngroddar i en stor skål.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek nötfärsen krispig pả ganska hög värme. Tillsätt vitlök mot slutet.
3. Blanda ihop teriyaki- & sesamsås, tamarisoja, sesamolja, limejuice och honung i en liten skål.
4. Lägg den krispiga färsen ovanpå salladsblandningen. Ringla över dressingen och blanda lätt precis innan servering.
5. Lägg på det stekta ägget - antingen som det är ovanpå, eller skuret i strimlor.
Fräsch, krispig och full av smak – den här salladen med nötfärs och asiatiska toner är både enkel och riktigt god. Perfekt när du vill ha något lätt men mättande!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
261,39 kr
Köpklart recept för
261,39 kr