Fram med ansjovis, kokt ägg, potatis, gräslök, dill och crème fraiche, och rör ihop en äkta gubbröra utifrån vårt grundrecept! Gubbröran gör sig allra bäst på buffébordet till påsk, midsommar eller jul, som förrätt eller som vickning.
Gubbröra görs traditionellt med ansjovis, men det går bra att ersätta ansjovisfilé med matjesfilé. Ansjovis är lite starkare och mer kryddig, medan matjes är lite sötare och mildare, så välj utifrån vilken smak du föredrar.
Servera gubbröran på krispigt knäckebröd med en god ostbit, på kavring, med potatis, som en egen röra på buffébordet, eller varför inte testa våra goda tunnbrödssnittar med gubbröra och rom?
15 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
172,82 kr
1 st
finhackad liten gul lök
1 msk
smör
3 st
medelstora kokta potatisar
4 st
hårdkokta ägg
125 g
ansjovisfilé (eller 1 burk matjesfilé)
1 dl
crème fraiche
0.5 kruka
hackad dill
0.5 kruka
hackad gräslök
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1 st
finhackad liten gul lök
1 msk
smör
3 st
medelstora kokta potatisar
4 st
hårdkokta ägg
125 g
ansjovisfilé (eller 1 burk matjesfilé)
1 dl
crème fraiche
0.5 kruka
hackad dill
0.5 kruka
hackad gräslök
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Tips: Du kan gott laga din gubbröra dagen innan den ska serveras, den blir bara ännu godare av att få gotta ihop sig lite. Vänta dock med att lägga på bröd förrän precis innan servering så att brödet inte blir soggigt. Blanda i ett halvt tärnat granny smith äpple för extra krisp.
Köpklart recept för totalt
172,82 kr
Köpklart recept för
172,82 kr