Hemmagjord kebab

Den bästa kebaben gör du själv! Det är den perfekta bjudrätten då alla själv bestämmer storlek, topping och styrka. Här väljer vi kebab på köttbit snarare än på färs eftersom strimlat kött är enklare att tillaga. Nötköttet kan ersättas med motsvarande mängd kyckling, lamm eller fläsk.

Se våra tips på tillbehör för en mäktig kebabbaguette.

60 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

452,90 kr

Hemmagjord kebab
  • 600 g

    högrev eller entrécôte

Marinad

  • 8 msk

    olivolja

  • 8 msk

    tomatpuré

  • 4 msk

    salt

  • 4 msk

    socker

  • 4 msk

    paprika

  • 8 tsk

    spiskummin

  • 8 tsk

    koriander

  • 4 tsk

    lökpulver

  • 4 tsk

    vitlökspulver

  • 4 tsk

    svartpeppar

  • 4 tsk

    timjan

  • 4 tsk

    chilipulver

  • 4 tsk

    rosmarin

  • 2 tsk

    gurkmeja

Allergiinformation

gluten

Ingredienser

  • 600 g

    högrev eller entrécôte

Marinad

  • 8 msk

    olivolja

  • 8 msk

    tomatpuré

  • 4 msk

    salt

  • 4 msk

    socker

  • 4 msk

    paprika

  • 8 tsk

    spiskummin

  • 8 tsk

    koriander

  • 4 tsk

    lökpulver

  • 4 tsk

    vitlökspulver

  • 4 tsk

    svartpeppar

  • 4 tsk

    timjan

  • 4 tsk

    chilipulver

  • 4 tsk

    rosmarin

  • 2 tsk

    gurkmeja

Allergiinformation

gluten

Gör så här

 

  1. Blanda samtliga ingredienser i en stor bunke. Strimla köttbiten tunt, massera in kryddblandningen och låt marinera övertäckt i kylen i minst 30 minuter men gärna över natten.
  2. Ta upp de marinerade köttstrimlorna och stek på hög värme till de blivit genomstekta och fått lite färg. Dela brödet och värm i ugn


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

452,90 kr

Köpklart recept för

452,90 kr