Hemmagjord kebab

Den bästa kebaben gör du själv! Det är den perfekta bjudrätten då alla själv bestämmer storlek, topping och styrka. Här väljer vi kebab på köttbit snarare än på färs eftersom strimlat kött är enklare att tillaga. Nötköttet kan ersättas med motsvarande mängd kyckling, lamm eller fläsk.

 

Se våra tips på tillbehör för en mäktig kebabbaguette.

60 min

Hemmagjord kebab

Ingredienser

  • 600 g
    högrev eller entrécôte

Marinad

  • 8 msk
    olivolja
  • 8 msk
    tomatpuré
  • 4 msk
    salt
  • 4 msk
    socker
  • 4 msk
    paprika
  • 8 tsk
    spiskummin
  • 8 tsk
    koriander
  • 4 tsk
    lökpulver
  • 4 tsk
    vitlökspulver
  • 4 tsk
    svartpeppar
  • 4 tsk
    timjan
  • 4 tsk
    chilipulver
  • 4 tsk
    rosmarin
  • 2 tsk
    gurkmeja

Gör så här

 

  1. Blanda samtliga ingredienser i en stor bunke. Strimla köttbiten tunt och låt marinera övertäckt i kylen i minst 30 minuter men gärna över natten.
  2. Ta upp de marinerade köttstrimlorna och stek på hög värme till de blivit genomstekta och fått lite färg. Dela brödet och värm i ugn

4 portioner