Palak paneer

Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt från det indiska köket – mild, smakrik och full av färg. Den lena paneerosten får koka ihop med spenat, kokosmjölk och kryddor till en gryta som både värmer och mättar. Perfekt när du vill laga något vegetarisk och en rätt som hela familjen gillar. Stek gärna osten först för extra smak och servera gärna med ris eller naan. Prova du också och snart kommer du förstå varför det är en älskad favoriträtt i det indiska köket.

30 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

175,11 kr

Palak paneer

RIS

  • 300 g

    basmatiris

GRÖNSAKER

  • 1 st

    gul lök

  • 300 g

    morot

GRYTA

  • 2 msk

    neutral olja

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 fp

    garam masala kryddmix

  • 1 fp

    krossade tomater (390 g)

  • 1 fp

    kokosmjölk (250 ml)

  • 1 dl

    vatten

  • 1 tärning

    grönsaksbuljong

SALLAD

  • 1 st

    snacksgurka

  • 1 påse

    salladsmix (65 g)

  • 0.5 msk

    neutral olja

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

PANEEROST

  • 2 fp

    paneerost

  • 1 påse

    babyspenat (65 g)

Ingredienser

RIS

  • 300 g

    basmatiris

GRÖNSAKER

  • 1 st

    gul lök

  • 300 g

    morot

GRYTA

  • 2 msk

    neutral olja

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 fp

    garam masala kryddmix

  • 1 fp

    krossade tomater (390 g)

  • 1 fp

    kokosmjölk (250 ml)

  • 1 dl

    vatten

  • 1 tärning

    grönsaksbuljong

SALLAD

  • 1 st

    snacksgurka

  • 1 påse

    salladsmix (65 g)

  • 0.5 msk

    neutral olja

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

PANEEROST

  • 2 fp

    paneerost

  • 1 påse

    babyspenat (65 g)

Gör så här

1. Ta fram en kastrull, traktörpanna och en skål.

2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Hacka gul lök. Skär morötter i slantar.

4. Hetta upp pannan med neutral olja. Fräs löken, morötterna, pressad vitlök och tikka masala kryddmix på medelhög värme i 3–4 min. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongpulver. Låt småkoka i 10 min.

5. Skär gurka i halvmånar och blanda med salladsmix, neutral olja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen.

6. Skär paneerost i 2 cm stora tärningar och vänd ner i grytan tillsammans med babyspenat. Låt bli varmt, ca 2 min. Servera grytan med riset och salladen.

En rätt som förenar milda smaker med kryddig karaktär – och som bjuder på en smakresa du gärna gör igen. Palak paneer är klassisk av en anledning.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

175,11 kr

Köpklart recept för

175,11 kr