Rösti, eller råstekta potatisplättar, är den schweiziska motsvarigheten till rårakor, och serveras ofta som ett tillbehör till kött. Riktigt, riktigt gott är det och här finns grundreceptet!
Rösti, råraka eller raggmunk? Den svenska rårakan görs på samma sätt men lite tunnare och är ofta mindre plättar medan röstin är en lite större "pannkaka". Raggmunk är däremot en variant där potatisen blandas med pannkakssmet.
Rösti passar bra med gräddfil, rödlök och rökt lax eller som sidorätt till kött och grönsaker. Här är några fler serveringsförslag:
30 min
4 ingredienser
Köpklart recept för totalt
110,90 kr
800 g
potatis, skalad och råriven (välj en fast och stärkelserik sort som King Edward)
2 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
800 g
potatis, skalad och råriven (välj en fast och stärkelserik sort som King Edward)
2 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Tips! Om du vill att tillagningen ska gå snabbare kan rösti även göras på kokt potatis för lite snabbare stektid. Vänd ner lite riven ost eller lök i potatisen för extra smak om du vill.
Köpklart recept för totalt
110,90 kr
Köpklart recept för
110,90 kr