När schnitzelsuget sätter in är det bara att kapitulera och ta fram grundreceptet på den perfekta schnitzeln. Sedan får du fundera på om du ska göra den på kalv, kyckling, eller fläsk.
Den klassiska schnitzeln är gjord på kalvfilé. Men det går lika bra med mört fläskkött, som detta recept på schnitzel av fläsk, eller kycklingfilé.
Klicka här för att komma till vårt grundrecept på kycklingschnitzel. Servera sedan på klassiskt vis med stekt potatis, kokta ärtor, en skiva citron och en sardellfilé.
Ströbröd eller panko för bästa schnitzel? Ströbröd ger den traditionella texturen, men panko ger en krispigare yta, så bestäm du vad du föredrar. Vissa kockar blandar till och med ströbröd och panko för det bästa av båda världar.
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
185,40 kr
4 st
benfri fläskkotlett eller fläskfilé (125 g/portion)
1 nypa
salt
1 nypa
malen svartpeppar
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
3 dl
ströbröd (eller panko)
1 msk
smör till stekning
1 msk
olivolja till stekning
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
4 st
benfri fläskkotlett eller fläskfilé (125 g/portion)
1 nypa
salt
1 nypa
malen svartpeppar
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
3 dl
ströbröd (eller panko)
1 msk
smör till stekning
1 msk
olivolja till stekning
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Tips! Har du ingen köttklubba? Lägg kycklingen mellan plastfolie eller i en plastpåse och banka ut din schnitzel med undersidan av en kastrull. För extra smak på schnitzeln, blanda ner lite riven parmesanost i ströbrödet.
Köpklart recept för totalt
185,40 kr
Köpklart recept för
185,40 kr