Äter du bara pastasallad på sommarens picknickar? Då är det dags att tänka om. Pastasallad är ju alltid gott, lätt och rätt.
I det här receptet gör du den med mozzarella och grönsaker, men pastasallad kan enkelt varieras med det du tycker om. Du kan till exempel göra den ännu matigare genom att ha i till exempel kyckling, chark, tofu eller kikärtor.
Testa våra andra recept på pastasallad:
Gör pastasallad i förväg till picknicken, och sedan kan du förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3–5 dagar.
20 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
217,63 kr
300 g
fusillipasta
1 st
tärnad röd paprika
100 g
skivad zucchini
100 g
halverade körsbärstomater
1 dl
kalamataoliver
1 fp
mini mozzarella
1 kruka
basilika, grovhackad
Dressing
0.5 dl
olivolja
3 msk
pesto
0.5 st
citron saft och rivet skal
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter och laktos
300 g
fusillipasta
1 st
tärnad röd paprika
100 g
skivad zucchini
100 g
halverade körsbärstomater
1 dl
kalamataoliver
1 fp
mini mozzarella
1 kruka
basilika, grovhackad
Dressing
0.5 dl
olivolja
3 msk
pesto
0.5 st
citron saft och rivet skal
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter och laktos
Tips: Om du vill servera din pastasallad lite ljummen, fräs snabbt ihop zucchini, paprika och tomat i en panna, vänd ner pastan och smaksätt med dressingen. Passar även bra att servera italienska charkprodukter till.
Köpklart recept för totalt
217,63 kr
Köpklart recept för
217,63 kr