Pinsa betyder utdragen pizza och anses av somliga vara förfader till den vanliga pizzan. Den skiljer sig åt mer än bara till formen. Pinsadegen görs på oraffinerat mjöl och vatten som får jäsa i 72 timmar, vilket gör pinsan lättäten.
En pinsa räcker åt 1–2 personer som lunch eller middag, och du kan egentligen ha på vad du vill, till exempel chark om du vill ha lite matigare pinsa. Här är några av våra andra favorittoppings på pinsa förutom denna hederliga pinsa med tomatsås, riven ost, mozzarella och ruccola:
20 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
147,70 kr
Tomatsås
1 dl
passerade tomater
2 tsk
oregano
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Resterande
1 st
pinsa
2 dl
riven pizzaost eller parmesanost
1 st
mozzarella
100 g
körsbärstomat
1 näve
ruccola
1 msk
olivolja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Tomatsås
1 dl
passerade tomater
2 tsk
oregano
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Resterande
1 st
pinsa
2 dl
riven pizzaost eller parmesanost
1 st
mozzarella
100 g
körsbärstomat
1 näve
ruccola
1 msk
olivolja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Tips! I det här receptet på pinsa blandar vi egen tomatsås, men det går lika bra att använda färdig pizzasås eller mixa krossade tomater och ha som sås på pinsan. Du kan även ha i lite chiliflakes om du vill ha lite drag i såsen.
Köpklart recept för totalt
147,70 kr
Köpklart recept för
147,70 kr