Grundreceptet för att göra gyllenbruna, frasiga rårakor hittar du här! Och det är inte alls särskilt komplicerat. Allt du behöver är faktiskt råriven potatis, smör och en stekpanna.
Vilken typ av potatis passar bäst när man ska laga råraka? Råraka kan du laga med antingen mjuk eller fast potatis, beroende på önskad konsistens. För mjukare rårakor, välj mjölig potatis. För knaprigare rårakor, välj fast potatis, så som vi har gjort i detta recept.
Servera rårakan som förrätt med goda toppings, med sill till midsommarbuffén, som tapas, eller med stekt fläsk och lingon för en fullständig måltid.
30 min
5 ingredienser
Köpklart recept för totalt
110,90 kr
600 g
skalad fast potatis
2 msk
smör
2 msk
matolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
600 g
skalad fast potatis
2 msk
smör
2 msk
matolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Riv potatisen grovt och krama ur den med händerna.
2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna
3. Forma rårakor och stek några minuter på varje sida tills de har fin färg och känns krispiga.
3. Krydda med salt och peppar.
Servera sedan din råraka med valfri topping. Råraka med löjrom, smetana, dill och rödlök är en klassiker och en supergod förrätt, likaså råraka toppad med (färdig eller hemlagad) skagenröra.
Köpklart recept för totalt
110,90 kr
Köpklart recept för
110,90 kr